Audibly: bijna 3.000 gratis audioboeken op je iPhone

Audibly is een collectie van 3.000 gratis audioboeken voor de iPhone. Je kunt met deze app audioboeken beluisteren uit het publieke domein, die gratis te beluisteren zijn zoals van Charles Dickens, Lewis Carroll en Arthur Conan Doyle.

audiblyDe komende weken heb je op het strand of op je balkon misschien geen zin om een boek te lezen. Het witte papier is té verblindend voor je ogen en een boek lezen op het scherm van je iPhone is ook niet zo comfortabel. Een audioboek is dan ideaal: je kunt met je ogen dicht een compleet boek doorwerken terwijl je ligt de doezelen in de zon. Audibly is een nieuwe app waarmee je bijna 3.000 gratis audioboeken kunt beluisteren. Het zijn rechtenvrije boeken in het Engels, dus je zult redelijk wat titels van bekende auteurs als Charles Dickens, Lewis Carroll en Sir Arthur Conan Doyle tegenkomen. Je kunt de audioboeken doorzoeken en lokaal opslaan op je iPhone. Audibly is gratis, dus ze hebben geen budget om professionele stemmen in te huren. De voorlezers zijn dan ook vrijwilligers van het audioportaal Librivox. Daardoor kunnen de stemmen wel eens van wisselende kwaliteit zijn.

Er zitten goede stemmen tussen, maar ook mensen die nog niet veel ervaring hebben met het voorlezen van boeken. Wat het aanbod betreft vind je werken van Shakespeare, autobiografieën van Benjamin Franklin en Teddy Roosevelt, detectives van Sherlock Holmes, klassiekers zoals ‘The Art of War’ van Sun Tzu, kinderboeken zoals Alice in Wonderland en science fiction-boeken uit de vorige eeuw. De app is eenvoudig in gebruik en toont de boeken die je hebt gedownload in een lijst. Om een keuze te maken kun je afgaan op de reviews die anderen hebben geschreven. Wil je zelf een review schrijven, dan zul je met je Facebook-account moeten inloggen. Audibly is gemaakt door de mensen achter Spreadsong en bevat reclamebanners. Voor €1,59 kun je die uitschakelen.

Downloaden: Audibly (gratis)

audibly iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2011, 12:17
Categorie Boeken
Onderwerp audioboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.