Writing Kit voor iPad zorgt voor mooie tekstopmaak dankzij Markdown

Eerder vandaag schreven we over de update van iA Writer, een tekstverwerker voor de iPad die het accent legt op eenvoud. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer tekstverwerkers in de App Store, die gespecialiseerd zijn op een heel ander terrein. Writing Kit is een iPad-toolkit voor schrijvers, met bijvoorbeeld ondersteuning voor Markdown en functies […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

writing kit iconEerder vandaag schreven we over de update van iA Writer, een tekstverwerker voor de iPad die het accent legt op eenvoud. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer tekstverwerkers in de App Store, die gespecialiseerd zijn op een heel ander terrein. Writing Kit is een iPad-toolkit voor schrijvers, met bijvoorbeeld ondersteuning voor Markdown en functies om voor mensen die tijdens het schrijven veel onderzoek moeten doen. Markdown is een opmaaktaal van de bekende blogger John Gruber, die makkelijker te leren is dan HTML. Het toetsenbord van de app is dan ook voorzien van een extra rij knoppen, met daarop shortcuts voor veelgebruikte Markdown-code zoals vet, schuingedrukt, blockquotes, hyperlinks en bulletlijstjes. Je hoeft zelf de code niet te onthouden, het tikken op een knop is voldoende om de code automatisch te laten invoegen.


Ook kun je afbeeldingen opnemen in de tekst, maar dit werkt alleen wanneer je de URL van de afbeelding weet. Het moet dus gaan om afbeeldingen die al ergens op het web te vinden zijn, bijvoorbeeld op je eigen website. Eventueel kun je de afbeelding uploaden via CloudApp, waarbij je in de instellingen van Writing Kit je accountgegevens instelt. Wat het lettertype betreft kun je het standaard ingestelde Georgia-lettertype vervangen door Helvetica, Times New Roman, Trebuchet MS, Courier of Marker Felt.

writing-kit

Na het schrijven kun je een preview van je document bekijken, waarbij rekening wordt gehouden met de Markdown-opmaaktaal. Je kunt je document ook een structuur meegeven door de Outline-functie te bekijken. Dit houdt in dat je alle koppen in het document te zien krijgt, zodat je snel naar een bepaalde sectie kunt springen. Vooral bij langere documenten is dit handig. Voor de mensen die veel onderzoek moeten doen tijdens het schrijven is er de functie Quick Research. Hiermee kun je snel trefwoorden opzoeken in bijvoorbeeld het Merriam-Webster-woordenboek, Wikipedia of op het web. Via een ingebouwde browser kun je nadere informatie over je onderwerp zoeken, zonder de app te moeten verlaten. De browser ondersteunt ook Instapaper, zodat je gevonden websites kunt opslaan om later nog eens aandachtiger te kunnen bekijken. Handig is verder, dat ze browser ook een tekstversie van de websites kunt laten zien, zodat je je helemaal kunt focussen op de tekst en niet wordt afgeleid door banners en plaatjes. Voor deze tekstversie wordt gebruik gemaakt van Instapaper.

Na het schrijven kun je je document exporteren met Markdown- of HTML-opmaak, je document printen of gewoon opslaan.

Downloaden: Writing Kit (€3,99)

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 juni 2012 om 14:49
Categorie
Productiviteit

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.