Atomic Web Browser voortaan slimmer ingedeeld

Het internetprogramma Atomic Web Browser voor de iPhone heeft een scrollbalk gekregen voor linkshandigen en maakt beter gebruik van de schermruimte. Eveneens is de app aangepast voor iOS 6 en de iPhone 5.

Atomic Web Browser iPhone iPod touchDe browser-applicatie Atomic Web Browser is aangepast voor het scherm van de iPhone 5 en iOS 6 met ingang van de laatste update. Maar de app voert ook andere slimmigheden in om optimaal gebruik te maken van de ruimte op het scherm. De applicatie heeft de verschillende kleurenthema’s die je kan kiezen voor je internetomgeving opgeruimd en de statusbalk die laat zien hoe ver een pagina geladen is, zie je vervolgens verwerkt in de adresbalk. Ook is er een dashboard toegevoegd waar vanuit je snel je favoriete internetpagina’s benadert.

Atomic Web Browser dashboardHet dashboard van Atomic Web Browser laat zich uitstekend vergelijken met dat van andere browsers zoals Google Chrome en Opera Mini. Die laten al veel langer een overzicht van pictogrammen met site-previews zien als je de app binnenkomt. Het grote voordeel van Atomic is wat dat betreft nog steeds dat je er een wachtwoord op kan zetten, zodat personen die je iPhone pakken je surfgeschiedenis in de app niet kunnen achterhalen. Daarnaast is ondanks de opgeruimde thema’s niks aan de flexibiliteit van de app veranderd: je bepaalt nog steeds welke knoppen en welke interface-elementen in beeld staan.

Een nieuwe optie is dat je kan instellen dat je meteen een zoekbalk krijgt als je een nieuw tabblad opent. Je vindt de optie onder instellingen en dan tab opties. Daarnaast is er een kleine aanpassing voor linkshandige gebruikers: die kunnen nu instellen dat de scrollbalk aan de linkerkant van het scherm staat – al maakt dat qua functionaliteit voor het scrollen natuurlijk niet uit.

Naast volgens de ontwikkelaar vele bugfixes, zijn de stabiliteit en snelheid van de browser met downloadmogelijkheid verbeterd. Ook is DuckDuckGo toegevoegd als een van de zoekmachines.

Downloaden: Atomic Web Browser (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 11:25
Categorie Productiviteit
Onderwerpen Internet, surfen, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.