Opera Mini Web browser: nieuwe versie 7 verbruikt nog minder data

Het Safari-alternatief Opera Mini Web browser voor de iPhone, iPod touch en iPad is verbeterd in versie 7. Die zorgt ervoor dat je minder data verbruikt op de iPhone 4 en iPhone 4S en laat je bovendien foto's uploaden.

Opera Mini Web browser iPhone iPod touchMet 2,5 ster krijgt Opera’s alternatief voor de Safari webbrowser op de iPhone en iPod touch niet echt een hoge gemiddelde beoordeling, maar toch is de dataverbruik-vriendelijke browser enorm vaak gedownload. De nieuwe versie 7 kan ervoor zorgen dat Opera Mini Web browser in waardering klimt. Het voegt meer snelkoppelingen naar sites toe, geeft de browser een nieuwe zoom-instelling en stelt je in de gelegenheid foto’s te uploaden vanuit de app. Verder is het dataverbruik verder geminimaliseerd door vernieuwde compressiemethodes voor de iPhone 4S en iPhone 4.


Daardoor laat Opera zien dat besparen op je dataverbruik nog steeds de voornaamste peiler is voor de webbrowser op je iPhone. De content die je laadt via Opera, wordt eerst langs een script van Opera gehaald en kleiner gemaakt. Opera Mini Web browser je besparing zienDaardoor kost het voor jou minder data om pagina’s en bestanden te laden, zonder dat het zichtbaar afbreuk doet aan de snelheid. Sterker nog: Opera Mini voelt als een bijzonder snelle webbrowser.

Andere verbeteringen aan versie 7 van Opera zijn vooral inhoudelijk. Het kunnen uploaden van foto’s en filmpjes is natuurlijk vooral handig op netwerksites en webmail. Daarnaast mag je nu meer dan 9 snelkoppelingen naar sites in het hoofdmenu zetten. De nieuwe zoommogelijkheid onthult zich pas als je de instellingen van de app bekijkt. Je kan nu met een percentage aangeven in hoeverre de applicatie moet inzoomen als je dubbeltikt op een kolom. Daarbij kan je kiezen tussen waardes van 75 tot en met 200 procent. Het toetsenbord is vanaf nu zwart en als laatste zijn er enkele fouten uit de toepassing gehaald. De belangrijkste is dat tabs nu open blijven staan als je een sessie onverwacht afsluit.

Downloaden: Opera Mini Web browser (gratis)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.