Atari brengt nieuwe versie Outlaw uit op iPhone en iPad

Atari heeft een moderne remake van het klassieke cowboy-schietspel Outlaw op de iPhone en iPad uitgebracht. Het is simpel geanimeerd.

Outlaw iPhone van Atari headerOutlaw is zo’n spel dat bij menig doorgewinterd gamer ergens nog wel in het achterhoofd zit. Het cowboy-schietspel van Atari kwam al uit 1976, en was toen een antwoord op Gun Fight van concurrent Midway. De gloednieuwe versie die de speluitgever nu heeft uitgebracht, heeft geen light gun meer waarmee je op het beeldscherm schiet. Nu beweeg je je wapen met een vinger over het scherm om cowboys en indianen neer te schieten, voordat zij jou omleggen.

Het schietspelletje is de eerste uitgave na de recente aankondiging van Atari, waarin de uitgever meerdere spellen voor de iPhone en iPad aankondigde. De grote klapper in die rij is Rollercoaster Tycoon, maar die komt pas in 2013.

Outlaw Atari screenshotZo zien we schietspellen niet zo vaak meer op de iPhone: je wapen staat niet vast onderin beeld, maar kan je overal over het scherm slepen onder je vinger in de linker hoek. Als je vizier op een boef gericht staat, druk je rechtsonder op het vizier om een schot te lossen. Herladen kan met een schudbeweging of een knop er net boven. De grootste uitdaging is natuurlijk de badguys neer te halen voordat ze jou schieten, of voordat ze weer wegduiken achter de steen of het bosje waar ze vandaan kwamen. Vanaf het vierde level wordt je schietkwaliteit op de proef gesteld en komen de tegenstanders tegelijk en snel – en vanaf dat moment vordert de moeilijkheidsgraad van het spel gestaag.

Dat heeft ook een reden: Outlaw is een gratis te downloaden spel, en dat betekent dat Atari er geld mee wil verdienen door in-app aankopen. Zo moet je kogels kopen zodat je niet zonder munitie komt te zitten en jawel: later kan je ook geld gaan besteden aan wapens en upgrades die je krachtiger maken en dus je levensverwachting verhogen. Het spel wil dus eigenlijk dat je er met de standaarduitrusting niet al te goed in bent, en daar wordt op aangestuurd door de rap hogere moeilijkheidsgraad.

Het uiterlijk van Outlaw is erg kleurrijk en cartoonesk, met fraaie schilderingen als achtergrond. De tegenstanders doen echter alsof ze van karton zijn. Ze zijn niet geanimeerd, maar schuiven in beeld achter planten, struiken, stenen, raamopeningen en mijnkarretjes. Het heeft ook een voordeel: daardoor blijft het beeld enigszins rustig. Je komt geen ogen tekort omdat het hele scherm beweegt. Aan een rode balk boven een tegenstander, zie je hoe lang je nog de tijd hebt om hem neer te maaien. Als je ook een iPad hebt, is het aan te raden het spel toch te spelen op de iPhone, omdat het daar minder lang lijkt te duren voordat je bij je doelwit bent. Helaas wordt je voortgang niet bijgehouden via iCloud.

Outlaw speelt een smerig trucje om je op den duur echt geld uit je zakken te kloppen, maar als je de simpele animaties voor lief neemt, is het best een geinig spelletje voor even tussendoor.

Downloaden: Outlaw (gratis, universele app)

Een leuk spelletje voor tussendoor dat wel met rollercoasters te maken heeft? Lees over Nutty Fluffies in de iOS game-update van donderdag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2012, 13:30
Categorie Games
Onderwerpen retro, schietspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.