iStat 2 houdt computers thuis of op het werk in de gaten

De app iStat 2 kan de server op het werk of de computer thuis in de gaten houden. De app toont CPU, geheugen, schijfruimte, netwerkgebruik, temperatuur, fansnelheid en meer in grafiekjes.

istat 2 icooniStat 2 is een app waarmee je op afstand je pc of Mac in de gaten kunt houden. Alle statistieken volg je op de iPhone of iPad via deze universele app. iStat 2 is de opvolger van de eerder verschenen app iStat, met dezelfde functie. Inmiddels is er ook serversoftware vor Linux beschikbaar, zodat je desktopcomputers van alle veelgebruikte platformen kunt monitoren. Je kunt overal ter wereld waar je een internetverbinding hebt kijken hoe het met de server op het werk gaat, hoewel je de app natuurlijk ook gewoon kunt gebruiken om een mediaserver of je bureaucomputer thuis in de gaten te houden. Om te kunnen gebruiken moet je de benodigde iStat Server-software op de desktop installeren. Vervolgens word je overspoeld met data over de CPU, geheugen, schijfruimte, netwerkgebruik, temperatuur, fansnelheid en meer.

Zijn er problemen, dan kun je ook in de historie duiken om te zien wanneer de problemen zijn begonnen. Je kunt kijken naar allerlei grafieken die betrekking hebben op het afgelopen uur, 24 uur of 7 dagen. Op de Mac kun je zelfs nog iets verder gaan en data over 30, 90, 180 en 365 dagen bekijken. iStat maakt gebruik van een beveiligde internetverbinding of Bonjour. Je kunt een wachtwoord of 5-cijferige pincode instellen om te voorkomen dat anderen in je stats kunnen neuzen. Het mooie in iStat 2 is dat je nu ook de gegevens tussen meerdere iOS-apparaten kunt synchroniseren dankzij iCloud. Je hoeft daardoor niet meer op alle iOS-apparaten handmatig de servers instellen die je wilt monitoren.

Downloaden: iStat 2 (€4,49)

istat 2 server monitor

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2012, 14:32
Categorie Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.