Arcadekast iCade voor iPad vanaf 31 mei te koop

iCade is een arcadekast voor de iPad. Je kunt er klassieke arcadegames mee spelen, waarvan er al een aantal zijn aangepast. De iCade-kast komt op 31 mei in de winkel, voor 100 dollar.

icade arcade cabinetVanaf 31 mei ligt ‘ie in de winkel: de iCade. Met dit accessoire maak je van de iPad een heuse arcadekast. De iCade is al regelmatig in het nieuws geweest, maar het bleef tot nu toe steeds bij plannen. Nu is er een concrete datum en een grote winkelketen voor games is ook al begonnen met het noteren van pre-orders. De iCade komt op 31 mei in de winkel en gaat $99,99 kosten. Met de iCade maak je van de iPad een arcadekast door deze aan te sluiten op de dock connector. De iPad moet je in staande weergave erin steken. Er zitten 6 fysieke knoppen op, plus nog twee startknoppen. Voor analoge bediening is er ook een joystick aanwezig.

icade hands-onDe iCade ontstond ooit als grapje van de website ThinkGeek. Maar om echt van het apparaat te kunnen genieten zullen ontwikkelaars ook mee moeten doen. Ze moeten in hun games ondersteuning voor de fysieke knoppen gaan aanbieden. Zodra de iCade beschikbaar komt, zullen er 10 klassieke arcadegames beschikbaar zijn. Daarnaast zullen de 100 arcadegames die Atari onlangs beschikbaar stelde onder de naam Atari Greatest Hits, ook worden aangepast. Bekijk de foto hiernaast om een indruk te krijgen hoe groot de iCade is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2011, 23:45
Categorie Games
Onderwerpen arcadegame, game, icade, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.