Arcade-klassieker Crazy Taxi uitgekomen op iPhone en iPad

De speelhal-klassieker Crazy Taxi van Sega is voor de iPhone, iPod touch en iPad verkrijgbaar en combineert het beste van de arcade-versie en de Dreamcast-variant. Het spel werkt ongelooflijk opzwepend onder de punkmuziek.

Crazy Taxi iPhone iPod touch header“Ja ja ja ja ja” luidt punkband The Offspring de nieuwe iPhone-game Crazy Taxi in. Een feest der herkenning voor fans van het spel dat begin van dit millennium furore maakte in arcadekasten in speelhallen en daarna een grote hit werd op de Dreamcast-spelcomputer. Het spel, waarin je zoveel mogelijk passagiers moet oppikken en vervoeren naar hun gewenste bestemming, is daarna nog uitgekomen voor zo’n beetje elke spelcomputer op de markt. Allemaal ontbeerden ze het themaliedje van The Offspring. Dat kan wel eens betekenen dat Crazy Taxi voor de iPhone de originele arcadeversie het dichtst van alle versies benadert.

Crazy Taxi tegen het verkeer in screenshotPlankgas is nog wel het minste dat je nodig hebt om je net opgepikte passagier binnen de altijd aanwezige tijdslimiet bij zijn eindbestemming af te zetten. In achtervolging op de levensgrote pijl in beeld die je op de bestemming wijst, hoef je geen capriool onderweg te schuwen. Tussen twee auto’s doorrijden, voorwerpen op de stoep meenemen en schansen om over het andere verkeer te springen: alles voor het geld en de extra tijd die je ermee krijgt.

Met de pijltjes voor links en rechts linksonderin en het gaspedaal en de rem rechtsonder, stuurt het spel verrassend strak. Het is even wennen om de gevoeligheid van de vier verschillende auto’s en daarmee chauffeurs aan te voelen, waardoor een tikje soms net iets meer opzij stuurt dan je zou willen, maar je kan er nog altijd een goed slip mee inzetten op het touchscreen. Als je liever een kantelbesturing hebt, kan je die ook selecteren.

Crazy Taxi 16 minigamesIn het spel kan je kiezen voor de arcade-layout van het spel of die van de Dreamcast-variant. Je racet erbij allebei in dezelfde open stad met een eeuwig aanhoudende, volle zon. Wel zijn de omgevingen op punten afwijkend, wat je onder andere merkt aan de aanwezigheid van objecten. Vervolgens kan je ervoor kiezen om volgens de arcade-regels te spelen waarin je tijdslimiet alleen wordt verlengd als je een passagier razendsnel aflevert, of aangeven dat je een sessie van 3, 5 of 10 minuten wilt spelen. Daardoor heb je vooral veel meer ademruimte om vrij door de stad te racen, wat een leuke en toch nog vrij haastige klus is onder de opzwepende punksoundtrack.

Naast het taxirit-gebeuren heeft het spel ook zestien mini-games van de Dreamcast-versie overgenomen. Zo kan je bijvoorbeeld bowlen met je auto op een levensgrote baan, of maak je een strandrit. De evenementen hebben Game Center-leaderboards zodat je de score met je vrienden en de rest van de wereld kan vergelijken.

Crazy Taxi voelt zo snel met zijn rumoer langs de weg en opzwepende soundtrack, dat je straal vergeet dat het spel visueel niet meer van deze tijd is. Een grote verdienste van het taxispel dat zich geweldig thuis voelt op de iPhone, iPod touch en iPad.

Downloaden: Crazy Taxi (€3,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 10:34
Categorie Games
Onderwerpen arcadegame, taxi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.