Sierra-retrogames komen terug op Sarien.net met toestemming van Activision

Sarien.net kan een doorstart maken, dankzij een vriendelijke geste van Activision, die Sarien toestemming geeft om retrogames uit te brengen.

sarien sierraSarien.net is een gamesite waar je retro-avonturengames van Sierra kunt vinden. Sinds april 2009 biedt de man achter de site, Martin Kool, webversies van de klassieke Sierra-avonturen aan die gemaakt zijn met behulp van HTML, CSS en Javascript. Daarna volgden webgebaseerde games die ook geschikt waren voor Safari op de iPhone en iPad, zoals Space Quest, Leisure Suite Larry en King’s Quest.

Maar Sarien.net kreeg afgelopen week een brief van Sierra met het verzoek om te stoppen. Dat betekent echter niet het einde, want Activision heeft nu onverwacht toestemming gegeven om de remakes uit te brengen.

Activision geeft Sarien.net officieel toestemming om de eerste game in elke serie aan te bieden in multiplayer HTML5-vorm. Dit kan extra publiciteit opleveren voor de opvolgers van de games, die je bijvoorbeeld via Steam kunt aanschaffen. Er is wel een uitzondering gemaakt: de iPad-games moesten van het toneel verdwijnen. Sarien.net zal nu worden aangepast en zal voortaan de lijst met goedgekeurde games tonen. Ook krijgt de site een redesign en extra functionaliteit.

Meer info: blogposting

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2011, 16:01
Categorie Games
Onderwerpen activision, retro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.