Appsperge: asperges vinden met iPhone-app

Appsperge is een Nederlandse iPhone-app waarmee je verkooppunten van verse asperges op kaart ziet. Een toevoegen is een fluitje van 'n cent.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Appsperge asperges vinden iPhone headerZe hebben misschien niet de status van de zomerkoninkjes, maar ook asperges pieken als het mooi weer is en genieten de nodige aandacht. Op moment van schrijven is het net geen 50 dagen meer dat het aspergeseizoen duurt. Wel 49. Appsperge is een nieuwe Nederlandse iPhone-app die het ‘witte goud’ in kaart moet brengen. Boeren en telers kunnen zich aanmelden om de asperges op kaart te krijgen, zodat jij kan zien waar je de groente het verst haalt.

De iPhone-app van ontwikkelaar Ketjapp en bedenker José Luis Almagro spreekt voor zich. De app opent met een Google Maps inclusief Street View-weergave en laat daarop zien waar je asperges haalt. In zoverre je ze ziet staan dan, want in onze test stikt het nog niet van de verkooppunten. Kom je een groen pictogram met een asperge erin tegen, dan volstaat een druk erop voor de naam van het verkooppunt en zie je het adres en de plaats. Met een knop open je een routebeschrijving in Apple Maps, waarbij je nog kan kiezen tussen verschillende routes naar de plek toe. Wel een beetje vreemd: de app vraagt ons meermaals in een niet echt fraaie melding om de GPS-lokalisering te activeren.

Appsperge iPhone op kaart Appsperge punt toevoegen

Heb je meer nodig om asperges te lokaliseren in een app? Nee. En dus vind je verder niks meer dan deelknoppen voor Facebook en Twitter, een zoekbalk bovenin beeld en een infopagina met een kleine beschrijving. Natuurlijk kan je ook een aspergepunt toevoegen. Daarvoor word je verzocht je naam, mailadres, naam aspergelocatie en het adres van een aspergelocatie op te geven en ben je klaar. Lekker simpel.

Downloaden: Appsperge (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2013, 13:50
Categorieën Eten en drinken, Nederlandse apps
Onderwerpen planeten, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.