Apple verwijdert iOS-app die homoseksualiteit belooft te genezen

De iPhone-applicatie Setting Captives Free is uit de App Store verwijderd, omdat hij beweerde homoseksualiteit te kunnen genezen.

Setting Captives Free iconApple heeft de iPhone-applicatie Setting Captives Free uit de App Store verwijderd. De app beweerde gebruikers te kunnen genezen van hun homoseksualiteit door ermee om te gaan zoals met teveel eten, alcohol, drugs, gokken en roken. Het verschijnen van de app zorgde voor ophef van homoactivistengroep All Out, die bij een online petitie meer dan 50.000 digitale handtekeningen had verzameld om op deze manier de app te laten verbieden.


Setting Captives Free screenshotSetting Captives Free was enkele maanden geleden langs Apple’s goedkeuringsproces gekomen en stond sindsdien in de App Store. Een latere update werd ook door Apple goedgekeurd. Na de petitie van All Out werd hij echter verwijderd, waarna Apple aan Macworld vertelde dat de app niet voldeed aan de algemene App Store-voorwaarden.

De controversiële app stond niet alleen in de App Store voor iOS. Ook voor Android kan hij worden gedownload en is hij nog niet verwijderd. De petitie wordt daarom voortgezet, in de hoop Google zo te overtuigen om hem ook te verwijderen. Dat de app langs Google is geglipt is echter iets minder opmerkelijk, omdat er in de Play Store amper tot geen goedkeuringsproces bestaat. Apple neemt iedere potentiële app onder de loep, om zo mogelijk kwetsend materiaal en schadelijke software te mijden. Dat heeft in het verleden ook wel eens geleid tot vreemdere keuzes. Zo werd de game Sweatshop verwijderd, waarin de arbeidsomstandigheden in armere landen werden behandeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 11:36
Categorie Uncategorized
Onderwerp homo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.