Adobe Grouppix: krijg álle foto’s van een feestje met iPhone-app

Adobe Grouppix is een lekker simpele app voor het delen van álle foto's van een feestje met de bekenden die daar waren.

Adobe Grouppix iPhone“Grouppix pakt alle foto’s samen waar jij en je vrienden niet zonder kunnen. Klinkt dat bekend?” Het is een ironische vraag die Photoshop-ontwikkelaar Adobe stelt in de eerste regel van haar nieuwe iPhone-app Adobe Grouppix, want ze komt nu zélf met een applicatie die je foto’s laat delen met vrienden. Het idee van de app is dat je niet langer meer die twee foto’s toegestuurd krijgt via WhatsApp die een vriend zelf leuk vindt, maar dat je álle foto’s ziet die vrienden, familie en kennissen op het fuifje hebben gemaakt.

Je kan je aanmelden voor Grouppix met een account bij Adobe of via een Facebook-link, waarna je nog wel je geboortedatum doorgeeft voordat je met de app aan de slag kan. Een eerste fotoalbum aanmaken kost één druk en met een schuifknop geef je aan of hij publiekelijk op het web gedeeld mag worden of niet. Die staat standaard uit, voor wat het waard is. Vrienden nodig je helaas alleen uit via e-mail en niet via Facebook – ook als je daar wel mee bent aangemeld. Verder kan je een eigen Grouppix Pass laten zien. Een ander met de app scant die in en zo ben je verbonden. Zo’n fysieke manier is natuurlijk geinig als je iemand pas op een feestje leert kennen, maar evenwel foto’s wilt delen.

Adobe Grouppix fotoalbum gedeeld Adobe Grouppix foto's liken

Het goede van de aanpak van Adobe Grouppix voor de iPhone, is dat je bij elk album opnieuw mensen uitnodigt. Het is dus niet zo dat je standaard elk nieuw fotoalbum deelt met dezelfde mensen omdat je nou eenmaal die mensen al hebt toegevoegd in de app. Zo blijven kiekjes in de groep waar ze horen. In een fotoalbum kan je met een knop linksonder foto’s uit je eigen albums halen en met de centrale knop schiet je een nieuwe plaat. Rechtsboven een album zit de knop die foto’s weer uit Grouppix krijgt. Daar sla je foto’s op op je eigen telefoon, mail je een link, deel je foto’s via Facebook of e-mail – en verwijder je foto’s. Pas na je keuze, selecteer je foto’s uit het album. Van integratie met online opslagdiensten is helaas geen sprake. Overigens kan je elke foto liken en becommentariëren en kan je foto’s daarop sorteren.

Het sterke aan Adobe Grouppix is dat iedereen de applicatie kan gebruiken. Hij heeft een simpele interface en ook het idee is meteen duidelijk. Jammer genoeg gaat de app vooralsnog voorbij aan Android-gebruikers, en dat is een doelgroep die wel echt bediend moet worden om Grouppix een succes te maken. Zo is ook ondersteuning wenselijk voor de iPad en andere mobiele platformen. Anders heb je nog maar een deel van de foto’s.

Gisteren bracht Adobe ook al Adobe Kuler uit: een app om kleurenthema’s mee samen te stellen.

Downloaden: Adobe Grouppix (gratis, iPhone 4+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 12:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen adobe, groepen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.