Apple keurt opnieuw BitTorrent-app goed

Apple heeft opnieuw een BitTorrent-app goedgekeurd. Ditmaal gaat het om een applicatie waarmee je op afstand de populaire BitTorrent-client Transmission (Windows, Mac, Linux) kunt beheren.

iControlBits - iPhone BitTorrent-appVandaag verscheen iControlBits, een remote client voor de populaire BitTorrent-applicatie Transmission (Windows, Mac, Linux), in de App Store. Het was al mogelijk om Transmission op afstand te beheren met de ingebouwde webinterface, maar die is volgens veel iPhone- en iPad-gebruikers nogal beperkt. iControlBits probeert hier een antwoord op te geven. Met de applicatie is het onder meer mogelijk om downloads in Transmission te starten, stoppen of te pauzeren. Daarnaast kun je als gebruiker, in tegenstelling tot de webinterface, allerlei instellingen — zoals prioriteit en snelheidslimiet — instellen.

Ontwikkelaar Luka Hlastec verklaart tegenover TorrentFreak dat hij de applicatie eigenlijk voor zichzelf heeft ontwikkeld. Hij gebruikt het naar eigen zeggen om Transmission op zijn Network Attached Storage (NAS) te besturen. De applicatie heeft ondersteuning voor meerdere servers, zowel NAS als reguliere Transmission-clients. Hlastec is van plan om in een volgende versie nog enkele nieuwe functies toe te gaan. Zo moet het mogelijk worden om ook downloads toe te voegen vanuit de applicatie.

De goedkeuring van de applicatie is toch wel opvallend, aangezien Apple een zero-tolerancebeleid voert als het om filesharing, zoals BitTorrent, gaat. Hoewel BitTorrent ook voor legale content wordt gebruikt, is het merendeel van het torrentverkeer uit illegale bron. Het populaire filesharing-protocol kent inmiddels zo’n 100 miljoen actieve gebruikers. Afgelopen oktober keurde Apple ook al een BitTorrent-app voor de iPhone goed. Deze app, LS Drive genaamd, bood ondersteuning voor de BitTorrent-dienst van foto- en videosite Imageshack. Vanuit de app kon je namelijk de downloadlijst beheren. Enkele dagen later werd de app alsnog door Apple geweigerd en uit de App Store verwijderd.

In feite doet iControlBits weinig anders dan LS Drive, alleen beheer je er nu rechtstreeks een BitTorrent-client op je computer mee. Waarom Apple de app heeft goedgekeurd is onduidelijk, maar mogelijk is dat omdat er zowel in de App Store-beschrijving als in de naam geen enkele verwijzing naar (Bit)Torrent te vinden is. Aan de andere kant is het ook mogelijk dat Apple haar beleid omtrent dergelijke apps nu toch heeft versoepeld. We zullen het spoedig weten als de app wel (of niet) uit de App Store verdwijnt. Momenteel is de €1,59 kostende app nog verkrijgbaar. Dus wees er snel bij als je interesse hebt.

Downloaden: iControlBits (€1,59)

Via: MacStories

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2011, 23:00
Categorie Diensten
Onderwerp bittorrent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.