AppEvent: Battleships vandaag gratis

AppEvent geeft vandaag het logica puzzelspel Battleships weg, gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Rits Plasman (Minesweeper Flags, Regenalarm).

BattleshipsAppEvent geeft ook vandaag weer een gratis app van Nederlandse bodem weg. Ditmaal gaat het om het logica puzzelspel Battleships, gemaakt door Rits Plasman. Hij ontwikkelde naast Battleships ook Minesweeper Flags (€1,59), het eerste multiplayer mijnenveger-spel voor de iPhone, en Regenalarm (€1,59), die je waarschuwt als er op jouw locatie regen op komst is.

Doel van het spel is om de verborgen slagschepen te vinden op de kaart. Dit doe je met behulp van de gegeven hints en de cijfers langs de kaart. Battleships lijkt wat dat betreft misschien op Zeeslag, maar het is eigenlijk een puzzelvariant daarop, bedoeld voor slechts één speler. De gameplay van het spel lijkt op Sudoku, Shinro en Pincross. Het spel is verdeeld in verschillende niveau’s, aangeduid met de rangen Seaman, Lieutenant, Captain en tenslotte Admiral. Hoe hoger de rang des te moeilijker de puzzel.

Het spel slaat puzzels automatisch op, zodat je op een later moment verder kunt gaan waar je gebleven was. Ook kun je door de Game Center-ondersteuning je eigen voortgang bijhouden, met die van vrienden vergelijken en achievements behalen. “Alle 100 puzzels kunnen opgelost worden met behulp van pure logica en deductie. Je hoeft niet te gokken”, aldus de beschrijving in de App Store. Het is al met een al een interessant spel dat ook nog eens mooi is vormgegeven.

Downloaden: Battleships (vandaag gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2011, 9:00
Categorie Games
Onderwerpen appevent, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.