Appie-app ruilt hoofdmenu in voor een schuifmenu

Appie op de iPhone heeft een schuifmenu, waarmee het oude hoofdmenu overboord is gegooid. Of het een verbetering is...

Appie Albert Heijn iPhone-appDe supermarktketen van de kale lachende manager heeft haar iPhone-app een kleine makeover gegeven. Appie voor de iPhone bedient vanaf versie 3.4 – vers in de App Store – anders dan je gewend bent en introduceert een nieuw hoofdmenu dat verschijnt als pop-up menu boven de rest van de app. Als je de applicatie opent, zie je het witte scherm waarop je kan aangeven hoe je boodschappen wilt doen. Ook zie je vier snelknoppen naar een lijstje maken, aanbiedingen bekijken, door producten bladeren of een recept zoeken. Het oude blauwe hoofdmenu is de deur gewezen.

Het hoofdmenu van Appie is met ingang van versie 3.4 een schuifmenu geworden. Een schuifmenu dat met zijn kleur lichtgrijs en donkergrijze letters erop misschien niet helemaal aansluit op de rest van de applicatie en zeker niet bij het nieuwe felwitte hoofdmenu. Dat komt weer in beeld als je in het schuifmenu op ‘Kan ik je helpen’ drukt, maar je moet wel even ontdekken dat die bovenbalk een knop is.

Appie nieuwe schuifmenu Appie Albert Heijn nieuwe hoofdmenu

Het nieuwe pop-up hoofdmenu is essentieel als je een van de drie specialiteiten van de Appie-app wilt gebruiken. Alleen daarmee kom je snel terecht bij de functies ‘looproute in een winkel volgen’, boodschappen laten bezorgen en bestelde boodschappen afhalen. In het schuifmenu vind je ze niet terug. Daar vind je wel in deze volgorde de boodschappenlijst, aanbiedingen, producten, recepten en je aankopen in de sectie boven de streep. Onder de streep zie je dingen die je minder vaak nodig zal hebben: winkels, nieuws, klantenservice, instellingen en verschillende polls onder de noemer ‘Wat vind jij?’.

Appie 3.4 nam verder het starten en wijzigen van bestellingen onder handen, stappen die je doorloopt om boodschappen op te halen of te laten bezorgen. Die functies zijn nog niet in alle Albert Heijn-filialen voorhanden.

Downloaden: Appie (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2013, 13:46
Categorie Diensten
Onderwerpen albert heijn, appie, boodschappen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.