AppEvent: uitgebreide takenlijst-app Do vandaag gratis

Do - Takenmanager is een uitgebreide takenlijst voor de iPhone die tijdelijk gratis is in de AppEvent-actie die de gehele maand mei duurt. Je kan de taken niet synchroniseren, maar wel delen en op vele manieren categoriseren.

Do Takenplanner voor de iPhone gratis to-do overzichtHet evenement AppEvent loopt gedurende de hele maand mei en presenteert elke dag een gratis app van Belgische of Nederlandse origine. Vandaag is de beurt aan Do, een applicatie waarin je taken kan invoeren en beheren op allerlei manieren. Je kan todo’s groeperen, voorzien van een context of tag, aangeven hoe lang een taak doorloopt en je kan ze delen via mail, sms, Twitter, Facebook of Dropbox. Ook kun je functies toewijzen aan de icon badge, ofwel het rode cijfer in het pictogram van de applicatie.

De applicatie is deels Nederlandstalig maar de handleiding van zes iPhone-schermen lang is Engels. Het is wel raadzaam om die even door te nemen. Zo kom je erachter dat taken die je aanmaakt in de map ‘prioriteit’ uit zichzelf een hoge prioriteit meekrijgen, terwijl taken die je ‘gewoon’ aanmaakt niet voorzien zijn van een bepaalde belangrijkheidsindicatie. In de sectie ‘Vervalt vandaag’ zijn de taken die op de betreffende dag verlopen verzameld en ‘Vervalt morgen’ toont de taken van morgen. Verder vooruit kijken kan alleen in de algemene inbox. ‘Vervallen’ laat vergeten taken zien. Door op het label-icoon in de menubalk onderaan het scherm te klikken, kun je taken verder nog vinden op tags die je aan taken gekoppeld zijn. In elk overzicht staat de naam van de taak met daaronder de vervaldatum.

Do is gemaakt door Glenn Chiu. De applicatie staat los van bestaande kalenders zoals die van de iPhone of Google Calender, dus synchroniseren met die diensten is er niet bij. Wel hoef je dientengevolge geen account aan te maken voor Do: het werkt meteen als je in de app terecht komt.

Downloaden: Do – Takenplanner (met Dropbox support) (tijdelijk gratis, normaal €1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2011, 14:45
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen appevent, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.