App Gemist: Composition No.1, MusicTandem

Iedere week plukken wij de meest interessante apps van de afgelopen week op iPadclub uit en noemen ze nog eens op in de App Weekly. Deze week kijken we naar Composition No.1 en MusicTandem.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

MusicTandemIedere week doen wij ons uiterste best om over de nieuwste iPad-apps te schrijven. In App Weekly gaan we elke week een samenvatting geven van de beste apps die de afgelopen week zijn langsgekomen. Als er één conclusie is die uit deze aflevering van App Weekly blijkt, dan is het wel dat ook de ontwikkelaars vakantie aan het vieren zijn. Er kwamen deze week een paar interessante updates van bestaande apps langs, maar interessante nieuwe apps zagen we een stuk minder. Wellicht is het te wijten aan de de Samsung-zaak en het vertrek van Steve Jobs, die iedere iPad-site domineerden.

Een app die ook voor iPad-gebruikers erg interessant had kúnnen zijn, is Post-it PopNotes, de officiële gele plakbriefjes-app van 3M. In een review op iPhoneclub is echter te lezen dat de functionaliteit van deze app voor een groot deel teniet wordt gedaan omdat de locatiefunctie niet werkt. Het bleek geen foutje van de programmeur, maar een bewuste keuze van 3M om alleen locaties in de VS toe te staan. De app zelf is trouwens wel gewoon in de Nederlandse App Store te vinden.

We gaan door met de twee iPad-apps van afgelopen week, die we de moeite waard vonden: Composition No.1 en MusicTandem.

CompositionComposition No.1 – Lezen kan soms een saaie, statische belevenis zijn. Iedere keer als je de pagina omslaat weet je namelijk dat de volgende komt. Composition No.1 maakt dit een stuk spannender door iedere pagina apart te genereren. Wanneer je de app opstart, bladert hij op ontzettend hoge snelheid door het boek heen. Door je vinger op het scherm te drukken, stopt de app hiermee en kun je een willekeurige pagina lezen. Wanneer je de pagina uit hebt laat je hem weer los en zet je daarna je vinger weer op het scherm voor een volgende pagina.
Downloaden: Composition No.1 (€5,49)

MusicTandemMusicTandem – Services als Spotify bieden al enige tijd de mogelijkheid om muziek te streamen naar je iPhone en iPad. Nadeel hiervan is echter dat je moet betalen om er van gebruik te maken. MusicTandem is een app waar je voor moet betalen om hem aan te schaffen, maar daarna komen er geen maandelijkse kosten bij kijken. Door nummers te plukken van YouTube, Last.fm en The Echo Nest weet de app muziek te streamen zonder dat er services van de app-maker aan te pas hoeven te komen.
Downloaden: MusicTandem (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:50
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app weekly, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.