Nederlandse app FigureRunning verschenen: tekenen en fit worden

FigureRunning is een nieuwe Nederlandse app, waarmee je figuren gaat maken tijdens het hardlopen. Figurerunning is in Nederland een sport die al vrij veel wordt gedaan, dankzij twee Nederlandse voorlopers.

figurerunning iphoneWe schrijven nooit over figurerunning en opeens komt het onderwerp tweemaal op een dag ter sprake. In de App Store is namelijk de app FigureRunning verschenen, een app van de Nederlandse website figurerunning.com, die wordt beheerd door Leonieke Verhoog en Willempje Vrins. Zij lopen figuren op de kaart en bieden met deze nieuwe app de mogelijkheid aan anderen om dat ook te doen. Figurerunning combineert sporten met kunst en plezier hebben. Alleen al aan het uitstippelen van de route kun je vooraf veel lol beleven, want het konijn dat je had willen lopen blijkt net niet haalbaar of heeft een raar oor. Vervolgens ga je de zelfgekozen route ook nog eens hardlopen.

Je werkt aan je conditie en hebt achteraf iets om te laten zien aan anderen. In de app FigureRunning gaat het niet om snelheid of lange afstanden, maar om het zo goed mogelijk lopen van een figuur. Met behulp van GPS-technologie, gekleurde potloden en een gummetje creëer je je eigen figuur. Inspiratie kun je vinden op de gallery-pagina van de bijbehorende website. Uiteraard kun je alle figuren meteen delen met anderen via Facebook, Twitter en dergelijke. Eén nadeeltje: je kunt de route niet eerst op de kaart uittekenen en daarna alles netjes langsrennen. Het kunstwerk ontstaat terwijl je aan het lopen bent. Verder biedt de app telkens een ander thema aan, die wordt aangekondigd via een tickertape in de app. Het thema dat je deze keer moet uitvoeren is het lopen van een hart.

Downloaden: FigureRunning (€1,59)

figurerunning

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2011, 12:36
Categorieën Lifestyle, Sport
Onderwerpen hardlopen, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.