App om anonieme beller te achterhalen na 201 dagen goedgekeurd

TrapCall, een applicatie waarmee je onder meer anonieme bellers kunt achterhalen, is na 201 dagen alsnog door Apple goedgekeurd.

TrapCallApple pronkt er graag mee dat applicaties die bij de App Store worden ingediend (relatief) snel worden goedgekeurd. Men streeft er naar om apps binnen enkele weken goed te keuren en meestal lukt dat ook. Maar dat het ook anders kan gaan ondervonden de ontwikkelaars van TellTech Systems Inc aan den lijve: hun applicatie TrapCall deed er maar liefst 201 dagen over om te worden goedgekeurd. Nou is het ook niet de meest doorsnee applicatie die je in de App Store tegenkomt, maar opmerkelijk is het wel.

De TrapCall-applicatie heeft als voornaamste functie dat het van anonieme telefoontjes het nummer kan achterhalen. Hoewel de applicatie zelf gratis is, heb je voor deze functionaliteit een abonnement nodig dat tussen de 5 en 25 dollar per maand kost. Volgens de ontwikkelaars is TrapCall op dit moment de enige applicatie met deze functionaliteit en zou dat mogelijk ook de reden zijn waarom Apple er zo lang over heeft gedaan. Tegenover 9to5Mac laat de product manager weten dat men na 2-3 maanden nauwelijks nog contact met Apple kon krijgen.

De werking van de applicatie is zeker niet oninteressant. Op het moment dat je gebeld wordt door een anoniem nummer, kun je twee maal op de powerknop drukken om het gesprek te weigeren (dit werkt overigens ook zonder de TrapCall-applicatie) en vervolgens stuurt de applicatie binnen enkele seconden de oproep door naar je toestel maar dan met het telefoonnummer zichtbaar. Met het abonnement van 9,95 of 24,95 dollar per maand krijg je ook een sms of push notificatie met de naam en het adres van de beller.

Naast het achterhalen van anonieme bellers is het mogelijk om een vooraf opgenomen bericht te laten afspelen wanneer je gebeld wordt door een nummer dat op de blacklist staat. Het bericht laat de beller weten dat het gebelde nummer niet bestaat. Handig als je regelmatig door anonieme bellers wordt lastiggevallen. Andere functies zijn het omzetten van voicemails in tekst en meldingen bij gemiste oproepen.

TrapCall is overigens alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store. Als je een account in de Amerikaanse App Store hebt kun je de applicatie wel downloaden, maar het abonnement kun je helaas alleen met een Amerikaans mobiel telefoonnummer afsluiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.