App Lijst: 10 schattige iPhone-games

iPhoneclub zet 10 leuke, goede en schattige iPhone-games op een rij in een ultiem overzicht. Van het groene monstertje Om Nom in Cut the Rope tot brandjes blussen in Sprinkle: van deze iPhone-spellen smelt je.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

10 Schattige games iPhone HEADERAls je het nog niet wist, levert de iPhone eigenhandig het ultieme bewijs: games gaan niet altijd over schieten, spierballen en scheurende raceauto’s. Het iPhone-spelletje Cut the Rope zette een trend. Het groene monstertje Om Nom dat er de hoofdrol in vertolkt, reageert zo enthousiast of verdrietig op je acties in het spel, dat het de drijvende kracht achter zijn eigen spel werd. Sindsdien regent het spellen die je binnen willen trekken met aaibare personages en vertederende taferelen. iPhoneclub zet de 10 leukste games met de aaaaaaaw-factor op een rij.

Cut the Rope

10 x schattig Cut the Rope iPhone iPod touchHoe kunnen we dit lijstje anders beginnen dan met Cut the Rope, het spel dat de aaaw-factor op de kaart zette? In Cut the Rope moet je het groene monstertje Om Nom bedienen met snoep. Om Nom wacht onderin in beeld tot het snoep hem komt aanwaaien. In eerste instantie hoef je enkel wat touwtjes door te snijden (vanwaar de naam van het spel) om het snoep in de mond te laten vallen, maar al snel gooien insecten, lasers en stekels roet in het eten. Door alle objecten aan te raken kan je ze manipuleren en dirigeer je het snoep naar zijn bestemming. Je krijgt extra punten als je de volle score van drie sterren haalt op de maar liefst 250 levels. Er is zelfs een complete merchandiselijn van Om Nom.
Downloaden: Cut the Rope (€0,79)

Cut the Rope Experiments

10 x Schattig Cut the Rope Experiments iPhone iPod touchVeel minder gedownload, maar nog steeds een overdonderend succes is Cut the Rope: Experiments, de opvolger van het hierboven beschreven origineel. Ook Experiments wordt constant voorzien van nieuwe updates met nieuwe levels, uitdagingen en objecten, maar blijft vooralsnog steken op 100 levels. Het spel om Om Nom heen ziet er nog kleurrijker en voller uit en nieuwe objecten als raketten en springkussens kunnen in je nadeel én voordeel werken om het snoep te bezorgen. Beide Cut the Ropes zijn uitdagende, maar ideale mengsels van actie en puzzelen.
Downloaden: Cut the Rope: Experiments (€0,79)

Tiny Wings

10 x Schattig Tiny Wings iPhone iPod touchLentekriebels verwerkt tot een game, dát is de beste omschrijving van het iPhone-spelletje Tiny Wings. Daarin speel je een koddig vogeltje dat te kleine vleugels heeft om echt te kunnen vliegen, maar daar een trucje op gevonden heeft. Elke ochtend bij het wakker worden glijdt en zweeft ons vogeltje door de plooien van een landschap. Door op het scherm te drukken, laat je de gesnavelde dalen en door het vogeltje precies in het dal los te laten, schiet hij vervolgens de lucht in. Net zolang tot het nacht is. Terwijl de mierzoete muziek lekker voortkabbelt, kermt het vogeltje het uit van vreugde na een reeks goede sprongen. Zo vrolijk was een game nog nooit.
Downloaden: Tiny Wings (€0,79)

Bumpy Road

10 x Schattig Bumpy Road iPhone iPod touchOok Bumpy Road draait om de lente. Omdat het mooi weer wordt, pakken Opa en Oma hun bolle cabrioletje en maken ze een tochtje. In drie verschillende spelstanden is de gemene deler dat je zover mogelijk rijdt en zoveel mogelijk punten verzamelt. De jacht naar muntjes en de hoogste score wordt geopend onder begeleiding van rustige tokkelmuziek, maar dan is het meest bijzondere nog niet genoemd: je bestuurt in Bumpy Road niet de auto en diens sprongen, maar de hoogte van de weg waar de auto meteen op reageert!
Downloaden: Bumpy Road (€2,39)

Watee

10 x Schattig Watee iPhone iPod touchDe makers van Watee hebben heel goed gekeken naar Cut the Rope, dat is wel duidelijk. De hoofdpersoon is een paars visje met grote ogen en kleine voetjes die zijn lopen een beetje klungelig maken. Tja, hij is nou eenmaal tot lopen gedwongen zolang jij zijn waterkom niet vult in 60 verschillende levels. Je begeleidt het water van boven naar de kom door allerlei objecten te plaatsen en zo min mogelijk water te verliezen. Het kan even frusterend worden als je net een druppel te kort komt, maar op het moment dat Watee’s puilende ogen verlangend kijken achter de vissenkom ben je dat allang weer vergeten.
Downloaden: Watee (€0,79)

Sprinkle

10 x Schattig Sprinkle iPhone iPod touchHet spel Sprinkle gaat net als twee andere games uit deze lijst over water, maar speelt totaal anders. In dit ‘water splashing fun’ avontuur is het de bedoeling dat je brandjes blust in 72 verschillende levels. Daar heb je een beperkte waterstraal voor en dus moet je even goed uitdokteren hoe je zoveel vuurtjes dooft. Spuit je direct op de brand, of zet je de straal in om een steen op het water te duwen? De visuele stijl máákt Sprinkle, waarbij de brandweerauto prettig doet denken aan de takelwagen van Pluk van de Petteflet.
Downloaden: Sprinkle (€1,59)

Saving Yello

10 x Schattig Saving Yello iPhone iPod touchDe goudvis Yello heeft een flinke reden om boos te zijn: zijn baasje, een vervelend jong knaapje, haalt hem constant uit zijn kom. Het visje is echter niet al te boos. Het geeft hem een geweldig excuus de vandaal uit te halen en al het speelgoed van het baasje omver te werpen voordat hij weer in zijn kom duikt. Yello kreunt en kermt als je hem aan zijn staart trekt om hem weg te schieten en als hij vervolgens tegen een muur knalt, maar jubelt als hij een blokkentoren ten gronde stort of in zijn water landt. En reken maar dat die vrolijkheid aanstekelijk werkt!
Downloaden: Saving Yello (€0,79)

Off the Leash

10 x Schattig Off the Leash iPhone iPod touchOff the Leash is het nieuwste spel uit de lijst en is misschien niet in uiterlijk enorm aaibaar, maar wel in het idee. Honden zijn per direct verbannen en daarom ren je als trouwe viervoeter zo hard mogelijk weg uit handen van de politie. In je race tegen de tijd neem je zoveel mogelijk andere honden mee, snack je zoveel mogelijk eten voor punten en probeer je uit de klauwen van de politie te blijven. Dat maakt het spel eerst onmogelijk, maar door bonussen die je krijgt door missies uit te spelen, blijf je de politiemacht een streepje voor. De kwispelende hondenstaarten in beeld herinneren je eraan dat je met een leuke heldendaad bezig bent.
Downloaden: Off the Leash (gratis)

Where’s My Water?

10 x Schattig Where's My Water iPhone iPod touchJa, het is een krokodil en ja, hij gedraagt zich tamelijk verwend door elke dag een schoon bad te willen nemen – maar zodra Swampy begint te huilen als hij zijn zin niet krijgt, ga je voor hem aan de slag. Where’s My Water telt maar liefst 140 levels en je kan zelfs nog meer levels kopen in het spel. Het spel drijft op dezelfde mix van actie, timing en puzzelen als Cut the Rope, maar heeft als originele toevoeging dat je zelf een weg tekent door het zand om het water naar het bad te begeleiden. Je haalt de optimale score als je onderweg ook alle badeenden verzamelt… hoe kan een krokodil zonder?
Downloaden: Where’s My Water? (€0,79)

Tongue Tied!

10 x Schattig Tongie Tied iPhone iPod touchWe hebben het schattigst voor het laatst bewaard. Het vooralsnog onbekende Tongue Tied! gaat over twee honden die per tong aan elkaar verbonden zijn en met springcapriolen 66 levels met elkaar moeten overleven. Zo kan je Mick naar onderen trekken zodat hij daarna als een elastiek boven Ralph uittorent zodat hij niet tegen een paal knalt – en zijn er weer andere trucjes om op tijd naar de bonussen te klungelen en bungelen. Tongue Tied is best een uitdagend spel, maar Mick en Ralph slepen zich en elkaar er naïef, onwetend en ongeremd vrolijk doorheen. Als je hiervan geen grijns krijgt…
Downloaden: Tongue Tied! (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2012, 13:16
Categorieën Games, Uncategorized
Onderwerp applijst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.