Falk Navigator Plus Europe: uitgebreide Europese navigatiesoftware

Falk Navigator Plus Europe is nieuwe navigatiesoftware voor de iPhone waarmee je de kaarten van 43 Europese landen in één keer binnenhaalt. Het navigatiesysteem is uitgevoerd in het Nederlands en kent vele POI's.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Falk Navigator Plus Europe iPhone navigatieDe navigatiesoftware-ontwikkelaar Falk heeft een nieuwe app uitgebracht om je weg mee te vinden in Europa. Falk Navigator Plus Europe biedt kaarten voor 43 landen en wordt voor 25,99 euro aangeboden. Dat is een groot verschil met de app die Falk opvolgt. Het in 2009 reeds verkrijgbare Falk Navigator Europe is nog steeds in de App Store te downloaden, maar kost 49,99 euro. Daar tegenover staat dat je in de nieuwe navigatiesoftware additionele uitgaven moet doen in de app om extra functies te verkrijgen.

Falk Navigator Europe viel ruim een jaar geleden al op door zijn reisgids-functie die de app aan boord heeft. Er is wat dat betreft weinig veranderd. Falk is bekend van de papieren autokaarten die ze van toeristische gebieden maakt en daarom beschikt ze over een groot aantal zogenaamde points of interests. Falk Navigator Plus Europe rijbaan kiezenDie kun je zonder bijbetaling terugzien in de applicatie. Alleen in Nederland zijn er bijvoorbeeld al 3296 restaurants, benzinepompen en andere voorzieningen in kaart gebracht. Je kan in de app een jaarlijks abonnement afsluiten om altijd de goedkoopste benzineprijs in de buurt te zien. Met het ActiveTraffic-abonnement zie je een jaar lang de verkeersdrukte op de weg en kan je er rekening mee houden. Eveneens zijn er eenmalige aankopen voor alternatieve routes voor bijvoorbeeld campers en motorrijders en kan je een 3D-weergave kopen in de app.

De navigatiesoftware is in het Nederlands uitgevoerd en bevat duidelijke kaarten. De straatnamen erop worden echter vaak afgekort, wat misschien lastig is als je in een onbekende plaats of wijk rijdt. Zo blijft de applicatie Damsterdiep in Groningen steevast Damster noemen. Falk Navigator Plus Europe kaartZodra de app je maar goed navigeert, is het natuurlijk niet zo’n probleem.

De interface van Falk Navigator Plus Europe is helder. Naast de gesproken aanwijzingen tref je midden onder in beeld de volgende afslag die je moet nemen. Links ervan staat het aantal af te leggen kilometers en rechts ervan de verwachte eindtijd. Een knop met zes vierkantjes erop, geeft toegang tot het snelmenu en functies als de 3D-kaart, omleiding en points of interests zoeken. Met de knop Hoofdmenu eronder kan je onder andere algemene instellingen wijzigen en een nieuwe route opgeven. Het kost weinig tijd om de applicatie onder de knie te krijgen. De schrijfruimte op de iPhone kan het er zwaarder mee hebben. Falk Navigator Plus Europe neemt 1,87 GB op de iPhone in beslag.

Downloaden: Falk Navigator Plus Europe (€25,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2012, 17:31
Categorie Navigatie
Onderwerp Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.