iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 22-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 22 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Videoloupe
Voor het afspelen en snel bewerken van video’s op de Mac gebruik je misschien wel de standaard QuickTime-speler of iMovie, maar Videoloupe is ook een goede keuze. Je kan meerdere video’s tegelijk afspelen, frame voor frame bekijken, de frames exporteren, de scherpte tot in detail bekijken en nog veel meer. Je kan video’s ook draaien en spiegelen en er is een optie om de kleuren te verbeteren. Er is een gratis proefversie via de website beschikbaar.

Elgato Stream Deck

Als je professioneel of voor je hobby graag livestreamt, komt deze app van Elgato goed van pas. De app is een soort draadloze afstandsbediening om allerlei onderdelen te regelen tijdens je stream. Je kan lampen inschakelen, de audio regelen, websites openen, tussen camera’s wisselen en nog veel meer. In de app kan je tot 15 knoppen instellen en het werkt met allerlei diensten, waaronder Twitter, Hue en nog veel meer.

Little Logger

Ben je net ouder geworden? Met Little Logger hou je de vorderingen bij. Denk aan het gewicht, lengte en andere belangrijke onderdelen in de ontwikkeling van een kind. Door gegevens bij te houden, zie je vanzelf een patroon ontstaan. Het komt ook van pas om bij te houden hoeveel je baby eet. Heb je meer kinderen, dan kan je de statistieken allemaal bijhouden.

BG Eraser

Deze app helpt je bij je foto’s. Met één tik verwijder je de achtergrond van je foto’s, zodat je er een mooier kunstwerkje van kan maken. De app gebruikt kunstmatige intelligentie om de belangrijke onderdelen van je foto te herkennen, zodat deze behouden blijven. Vul de achtergrond daarna op met een kleurtje of voeg één van de beschikbare filters toe aan je foto.

Speaking Email

Zit je vaak in de auto en wil je graag je e-mails voorgelezen hebben? Deze app helpt je erbij. Speaking Email leest namelijk je e-mails voor in meer dan twintig talen. Je koppelt je inbox aan de app en vervolgens hoef je alleen maar op het scherm te tikken en een stemopdracht (in het Engels) te geven om je e-mail te laten voorlezen. Dat is sneller en makkelijker dan eerst de hele tekst selecteren en voor te laten lezen door de standaard iOS-functie. De app komt ook van pas voor visueel beperkten die moeite hebben met het lezen van e-mails. Je kan de app gratis proberen, maar voor alle functies betaal je €5,49 per maand. Het is niet de allermooiste app, maar kan in sommige gevallen wel goed van pas komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 juni 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.