iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 11-2021 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 11 in 2021 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: NLZIET
NLZIET is een populaire dienst om Nederlandse televisie live én terug te kijken. Deze week hebben alle apps en de website een nieuw ontwerp gekregen. Wij hebben daarom ook een review van NLZIET geschreven. In versie 5 zijn stappen in de goede richting gezet. Zo vinden we de algemene indeling een stuk overzichtelijker en ziet het er ook moderner en rustiger uit.

NLZIET 5 op iPhone met startscherm en tv-gids.

Er zijn nog wel wat verbeterpunten voor NLZIET. De app is bijvoorbeeld niet echt gepersonaliseerd en ook het zappen op de Apple TV versie is minder prettig dan in soortgelijke apps. Dat kan dus beter. Maar als je kijkt naar wat je betaalt en het aanbod, dan denken we dat dit voor veel mensen een traditioneel televisie abonnement kan vervangen. Wil je meer weten en zien welk cijfer wij de app geven? Bekijk onze NLZIET review voor 2021!

Bekijk ook

Review: NLZIET 5.0 brengt een verbeterde tv-ervaring op je Apple-apparaten

NLZIET is vernieuwd en uitgebreid. Alle apps en websites van de tv-dienst zijn op de schop gegaan en er zijn nieuwe zenders bij gekomen. Wij hebben de vernieuwde NLZIET 5.0 getest en delen onze ervaringen in deze review.

Narrated

Geef je les of maak je regelmatig uitlegfilmpjes terwijl je je scherm opneemt, dan kan het handig zijn om ook je eigen gezicht in beeld te hebben. Met de standaard opnamefuncties in QuickTime kan dat niet tegelijk, maar met Narrated wel. Deze Nederlandse app zet de webcam van je Mac in één van de hoeken van je schermopname. Het is makkelijk om te kiezen welke camera en microfoon de app opneemt. Ook kan je natuurlijk zelf bepalen welk deel van je scherm wordt opgenomen.

Narrated is te koop op de website van de ontwikkelaar voor €15,99.

Railer

Jaren geleden verkozen wij deze app nog tot één van de beste Belgische apps. Sinds 2013 is er veel veranderd in de app, zo ook deze week. Met Railer kun je veel informatie over het treinnet van het Belgische NMBS bekijken. Zo zie je de samenstelling van een trein, welke delen voorzien zijn van airconditioning, stopcontacten, toiletten en meer. Ook voor mindervaliden kan de app van pas komen.

CoffeeCall

Zeker in tijden dat we nog (bijna) allemaal vanuit huis werken kan het fijn zijn om nog wat informeel contact te hebben met je collega’s. Vaak wordt daar simpelweg niet aan gedacht, maar met het Nederlands-Zwitserse initiatief CoffeeCall kan dat misschien wel veranderen. Met deze app is het de bedoeling dat je op een willekeurig moment even een collega kan bellen om samen koffie te drinken en het even niet over werk te hebben. Een koffiepauze kan op een drukke dag echt wonderen doen!

Weeralarm Nederland

Voor de verandering probeert deze weer-app niet alles te bieden wat een weer-app maar kan bieden. Integendeel, Weeralarm Nederland geeft aan een aanvulling te zijn op je favoriete weer-app. Veel van dit soort apps geven namelijk geen of onduidelijke weermeldingen van het KNMI. Wil je landelijke en/of regionale meldingen van het KNMI ontvangen, download dan deze app. Per provincie zie je de weercode en wat er aan de hand is.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.