ANWB start met betaalde Waterkaarten op de iPhone

Met de nieuwe iPhone-applicatie Waterkaarten van de ANWB kun je overal waterkaarten en -informatievoorzieningen bekijken op de telefoon. De 1,4 GB grote app downloadt de gegevens zodat ze offline te zien zijn.

ANWB Waterkaarten voor iPhone en iPod touchDe nieuwe Nederlandse app Waterkaarten van de ANWB biedt een overzicht van de binnenlandse waterkaarten en deel 2 van de Nederlandse vaaralmanak (vaargegevens). De applicatie bevat informatie over vaarwegen en openingstijden van bruggen en sluizen. Ook kent het de locaties en gegevens van jachthavens en jachthavenvoorzieningen in Nederland. De applicatie snoept maar liefst 1,4 GB ruimte op de iPhone of iPod touch. Dat komt omdat alle voorzieningen offline werken zodat er geen internetverbinding nodig is. Alleen de eerste zeven dagen zijn echter gratis.

Daarna kun je abonnementen afsluiten voor drie verschillende lengtes. Een week kost €3,99, een maand €8,99 en voor een jaar betaal je €34,99. Als je een abonnement in de proefperiode afsluit, ben je het restant van die proefperiode echter kwijt. Het abonnement loopt via het iTunes-account en is dus te beheren binnen de accountsettings van de App Store. Als je een abonnement niet binnen 24 uur na afloop stopzet, wordt het automatisch verlengd voor eenzelfde periode.

De waterkaarten zijn gelijk aan de papieren waterkaarten van de ANWB. Je ziet hier geen Google Maps-kaart, maar een getekende kaart van de waterwegen en de diepte ervan. Een uitgebreide legenda laat zien waar alle icoontjes voor staan. Ook kan je je eigen locatie vinden op een kaart.

Met de zoekfunctie kan je direct zoeken op havens, bruggen, sluizen en vaarwegen. Als je op een resultaat klikt, zie je vervolgens voorzieningen en tijden. Zo kan je bijvoorbeeld zien of de haven waar je het liefst naartoe wil, wel een stortplaats voor het chemisch toilet heeft.

ANWB belooft dat de kaarten elke twee jaar vernieuwd worden, zoals nu ook het geval is met de papieren varianten. Overige gegevens worden één keer per jaar vernieuwd.

Downloaden: Waterkaarten (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2011, 13:56
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen anwb, watersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.