Update voor Facebook-app: voer je telefoonnummer in

KPN zal blij zijn: de Facebook-app voor de iPhone heeft een update gekregen die gebruikers vraagt hun mobiele nummer in te voeren. Zo kunnen Facebook vrienden eenvoudig gebeld worden met de normale telefoonkosten.

Facebook voor iPhoneEr is een update verschenen voor de officiële iPhone-applicatie van Facebook. Het is vanaf nu mogelijk om vanuit de applicatie je telefoonnummer toe te voegen aan je profielinformatie. Vrienden die dat al hebben gedaan, kon je al langer vanuit de vriendenlijst in de applicatie bellen. Het lijkt er dus op dat Facebook subtiel de functie van je telefoonboek wil overnemen, al lijkt deze update los te staan van de gisteren gelanceerde Bobsled-dienst. Met die Facebook.com-toepassing van T-Mobile kun je gratis naar Facebookvrienden bellen via de internetverbinding.

Als je ‘Profiel’ in de Facebook-applicatie opent, krijg je via een pop-up melding de vraag of je je telefoonnummer wil invoeren. Wanneer je nummer in je profiel staat, kunnen je vrienden Facebook gebruiken om je te bellen. Alleen vrienden zien je nummer. Zo luidt de tekst boven de balk waar het nummer ingevoerd kan worden. Daaronder staan de opties ‘Niet nu’ en ‘Toevoegen’. Wij kozen voor ‘Niet nu’ en konden vervolgens niet achterhalen waar de optie ‘m wél in te voeren dan nog staat. Het is dus handig je nummer meteen in te voeren als je dat wil.

Eerder vandaag kon je lezen dat KPN maatregelen wil nemen om toch geld te verdienen aan het gratis bellen en sms’en met applicaties als WhatsApp, PingChat, Viber en in de nabije toekomst ook Bobsled. Wat betreft de nieuwste update van Facebook heeft de provider weinig te klagen: als je een vriend vanuit de Facebook-applicatie belt of sms’t, verwijst het sociale netwerk vooralsnog door naar de standaard bel- en berichtmodule van de iPhone. Dat betekent dat bellen en sms’en vanuit Facebook gewoon het normale tarief kost.

Een tweede verbetering in de gisteren uitgebrachte update voor Facebook is dat je nu vrienden kan zoeken op de iPhone.

Downloaden: Facebook (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2011, 14:29
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen bellen, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.