Animaties op de iPhone maken met Flickbook en Flipbook

Flickbook en Flipbook zijn twee nieuwe applicaties in de App Store waarmee je animaties kunt maken. Flickbook is bedoeld om te tekenen, met Flipbook kun je ook foto's gebruiken voor je animatiefilmpjes.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

FlickbookFlickbook is een nieuwe applicatie in de App Store, die wel wat lijkt op Flipbook. Met beide kun je animaties maken, door met je vinger op het scherm te tekenen. Het idee is dat je steeds andere tekeningen maakt, die je vervolgens snel achtereen kunt afspelen. Het handige bij Flickbook is dat je steeds een schaduw van de voorgaande afbeelding kunt zien, zodat je wat hulp hebt bij het tekenen van je afbeelding. De interface van Flickbook is simpel: gewoon een witte pagina met rechtsboven een knop waarmee je naar de volgende tekening kunt gaan.

Het enige minpunt is dat je met je vingers moet tekenen, waardoor het lastig is om echt netjes te tekenen. Het zal wat oefening vergen om een paard te tekenen, zoals in de afbeelding hierboven te zien is. Door de iPhone te schudden kun je een mislukte tekening wissen.

FlipbookEen alternatief is het iets duurdere Flipbook, waarmee je ook animaties kunt maken. De interface ziet er iets gelikter uit en de applicatie geeft je ook de mogelijkheid om creaties te publiceren op de website flipbook.tv. Het handige van Flipbook is dat je ook afbeeldingen uit je camerarol kunt importeren en er zitten meer mogelijkheden voor beeldbewerking in de applicatie, in vergelijking met Flickbook.

TUAW heeft een review van Flipbook gemaakt, waarin alle aspecten aan de orde komen. De ontwikkelaar schrijft dat je eerst Flipbook Lite gratis kunt uitproberen, maar die heb ik nog niet in de App Store kunnen ontdekken.

Installeren: Flickbook (€3,99) en Flipbook (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2014, 13:05
Categorie Amusement
Onderwerpen animatie, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.