Angry Birds wordt meer dan 1 miljoen keer per dag gedownload

Angry Birds wordt dagelijks meer dan 1 miljoen keer gedownload. Dat blijkt uit cijfers van de ontwikkelaar. De app is al 200 miljoen keer verkocht op meerdere platformen: iOS, Android en Mac OS.

angry birdsJe zou denken dat iedereen inmiddels wel Angry Birds heeft geïnstalleerd op zijn smartphone of tablet. Maar het succes van de game lijkt niet te stoppen. Dagelijks zijn er 1 miljoen (!) mensen die Angry Birds voor het eerst ontdekken en besluiten de game te kopen. Oprichter Peter Vesterbacka bevestigde dat de game meer dan 1 miljoen keer per dag wordt gedownload, dag na dag.

Hij vertelde dit op de Mobile 2.0-conferentie. De cijfers zijn indrukwekkend. Angry Birds is nu 200 miljoen keer gedownload en gebruikers besteden 200 miljoen minuten per dag aan het doden van de biggetjes en het afschieten van de vogels. Er komen steeds kleine extra’s bij, zodat de game interessant blijft. Denk daarbij aan de Mighty Eagle waardoor mensen die even vastzitten toch weer door kunnen met de game.

Ook helpt mee dat de makers van Angry Birds erin slagen om mensen tweemaal te laten kopen. Naast de normale versie is er een feestdagenversie en een Rio-versie, gekoppeld aan de film Rio. En nog iets: de game is niet alleen op het iOS-platform te krijgen, maar ook op de Mac en Android.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2011, 17:26
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, game, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.