YouSendIt brengt eigen iPhone-applicatie uit (update)

YouSendIt heeft een iPhone-applicatie uitgebracht waarin je net als Dropbox je eigen bestanden online kunt bewaren, versturen en bewerken. Voorwaarde is wel dat je een abonnement op de dienst neemt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

YouSendIt-voor-iPhoneHet idee van Apple’s iCloud om bestanden online op te slaan komt niet uit de lucht vallen. Naast Dropbox verschaft ook de website YouSendIt al geruime tijd de mogelijkheid bestanden te kopiëren naar een online opslagruimte. Die kunnen vervolgens worden gedownload door de verzender of anderen die bevoegdheid hebben gekregen om de bestanden te bekijken. YouSendIt heeft zonet een eigen iPhone-applicatie uitgebracht waarbij de gebruiker de bestanden kan openen en, in sommige gevallen, ter plekke kan bewerken.

De iPhone-app is erop gericht de gebruiker dezelfde functionaliteiten te geven als de dienst op de pc. Aldus kunnen bestanden hernoemd, verplaatst en verwijderd worden in de applicatie en kunnen alle compatibele bestanden worden geopend. Gebruikers kunnen publiekelijke of afgeschermde mappen aanmaken die gedeeld kunnen worden met anderen. Die instellingen zijn per map aan te passen.

Update: YouSendIt heet vanaf nu Hightail. De link naar de App Store is nog steeds hetzelfde.

De grote specialiteit van de YouSendIt-app is dat documenten van het type pdf, doc, docx, ppt, xls en tiff bewerkt kunnen worden. Op de iPhone is het mogelijk tekst en afbeeldingen toe te voegen aan de documenten en er is ook een mogelijkheid de eigen handtekening onder documenten te zetten. Het zijn functies die in specifieke gevallen erg handig kunnen zijn onderweg.

YouSendIt is als gratis dienst niet zo handig als Dropbox. Gebruikers die enkel een gratis account hebben, zitten vast aan een limiet van 50 MB per bestand en bestanden mogen maximaal 100 keer gedownload worden. Bovendien valt daarmee de hele online opslagruimte weg. Het eerste betaalde abonnement dat wel een online opslagruimte biedt, heet Pro. Die verhoogt de limiet per bestand naar 2 gigabyte en biedt eveneens 2 gigabyte aan opslagcapaciteit. Het Pro-pakket kost echter 10 dollar per maand. Alleen voor zware zakelijke gebruikers biedt YouSendIt meer opties dan Dropbox.

Downloaden: Hightail (voorheen YouSendIt, gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2017, 13:19
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, dropbox, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.