Angry Birds wordt animatieserie, productie gestart

Er waren al geruchten dat er een film of een tv-serie over Angry Birds aan zat te komen en nu lijkt het erop dat de vogels en varkens inderdaad op het scherm komen. Rovio Mobile CEO Mikael Hed heeft bevestigd dat zijn bedrijf in gesprek is om een geanimeerde serie over Angry Birds te maken. […]

angry birds animatieEr waren al geruchten dat er een film of een tv-serie over Angry Birds aan zat te komen en nu lijkt het erop dat de vogels en varkens inderdaad op het scherm komen. Rovio Mobile CEO Mikael Hed heeft bevestigd dat zijn bedrijf in gesprek is om een geanimeerde serie over Angry Birds te maken.

We have been looking at that for quite a while and that is definitely one of my personal big focus areas right now – to work on broadcast content for Angry Birds.


Hed zei dit in gesprek met C21 Media, na een bezoek aan Los Angeles. De eerste gesprekken zijn achter de rug en het project bevindt zich momenteel in de productiefase. Hed wilde niet aangeven met wie Rovio heeft gesproken en met welke bedrijven ze samenwerken. De trailer van Angry Birds & The Mighty Eagle is al op YouTube te vinden en zijn gemaakt in samenwerking met het Finse productiebedrijf Kombo.

Hed zegt over de huidige plannen:

Things are moving along. The media is still open – there will be some animated content for sure, that I can promise with 100% certainty – but the exact distribution channel for it I still can’t say.

De kans is groter dat er een animatieserie dan een avondvullende bioscoopfilm komt. Het is daarbij onduidelijk of de serie op internet te zien zal zijn, of ook op de televisie wordt uitgezonden. De merchandise rond de serie is in ieder geval al goed op gang gekomen. Er zijn mensen die al spreken van de PAC-MAN van de huidige tijd. Met pluche speelgoed, t-shirts, ringtones en iPhone-hoesjes kun je je helemaal onderdompelen in de Angry Birds-wereld. Spelletjesmaker Mattel is zelfs van plan om een bordspel uit te brengen. Deze komt in mei op de markt. En hoewel sommige mensen het langzamerhand wel gehad hebben met de gekte rond Angry Birds, blijft de game ook in de Nederlandse App Store onafgebroken in de top 5 van bestverkochte betaalde games staan.

Downloaden: Angry Birds (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2011, 21:31
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, animatie, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.