Facebook-vrienden toevoegen in MessageMe geblokkeerd

Het is in MessageMe niet langer mogelijk om Facebook-vrienden toe te voegen. Facebook heeft de functionaliteit geblokkeerd, waarschijnlijk omdat de chatapp MessageMe concurreert met Facebook Messenger.

messageme groepMessageMe is nog maar een paar dagen beschikbaar, of de eerste donkere wolken pakken zich al samen boven de nieuwe WhatsApp-concurrent. Het is vanuit de app niet meer mogelijk om Facebook-vrienden toe te voegen. Facebook zou de toegang hebben geblokkeerd en verwijst daarbij naar sectie 10 van het platformbeleid. Daarin is het niet toegestaan om functionaliteit aan te bieden die teveel overeenkomt met Facebook’s eigen apps. MessageMe heeft duidelijk overlap met Facebook Messenger en betekent daarom concurrentie voor Facebook. Eerder deed Facebook al iets soortgelijks bij Voxer en bij Vine.

Toen Voxer vorige maand werd geblokkeerd, legde Facebook uit dat apps content terug moeten delen naar Facebook en dat ze geen kernfunctionaliteit van Facebook mogen bevatten. Het betekent overigens niet dat het afgelopen is met MessageMe: je kunt de chatapp nog steeds blijven gebruiken, maar het snel toevoegen van Facebook-vrienden wordt een stuk lastiger. Wil je meer over MessageMe weten, dan kun je ons uitgebreide interview met de makers lezen.

Downloaden: MessageMe (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2013, 16:53
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, messageme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.