Angry Birds Space uitgekomen op iPhone

Angry Birds Space is zojuist uitgekomen voor de iPhone en iPod touch. Het vierde deel in de ongekend populaire spelreeks neemt de kwade vogels mee naar de ruimte, waar ze op andere manieren varkens kunnen aanvallen.

Angry Birds Space iPhone iPod touchHet vierde deel in de ongekend populaire Angry Birds-serie is zojuist uitgekomen voor de iPhone, iPod touch en iPad. Angry Birds Space is het eerste deel in de reeks dat zich niet op Aarde afspeelt, maar de ruimte verkent. Net als de vorige delen is het spel voor 79 eurocent te downloaden in de App Store en ook ditmaal is het spel niét universeel uitgebracht. Als je zowel een iPhone als iPad hebt, moet je dus even bedenken welke versie je het liefst hebt. Dankzij de ruimte-omgevingen van Angry Birds Space, heeft het spel hele andere gedragingen en vluchtwegen dan de drie eerdere spellen.

In de basis moet je nog steeds vogels katapulteren om de groene varkens verstopt in stellages, te doden. Het grootste verschil is dat de vogels in Angry Birds geen normale lijn meer vliegen. Dankzij zwaartekrachtvelden om de planeten heen, ‘krullen’ de vogels als het ware door de ruimte. Angry Birds Space superkrachtenSoms circuleren ze bijvoorbeeld rondjes om een planeet, waarna ze in de tweede ronde wél het groene varken raken dat in de eerste ronde niet lukte. Een stippellijn laat zien in welke richting een vogel gelanceerd zal worden, maar geeft je nog geen zicht op het vervolg van de vlucht. Daardoor is Angry Birds iets onvoorspelbaarder geworden. Desondanks zal de liefhebber de eerste levels zonder enige moeite uitspelen. Er is duidelijk ook rekening gehouden met nieuwkomers.

Angry Birds Space introduceert meer nieuwe foefjes. Zo zijn er verborgen bonuslevels die je kan vrijspelen en heeft een aantal vogels een nieuwe lik verf gekregen vanwege het ruimte-thema. Nieuw is een ijsblokje-achtige gevleugelde die varkens en de naburige stellages kan laten bevriezen. Daardoor is het vervolgens een makkelijker, breekbaarder doelwit voor andere vogels. Angry Birds Space ijsklontvogelVerder zijn er Space Eagles die je in-app kan kopen om een level dat je niet kan halen, even over te slaan. Nieuw is dat je die Eagle ditmaal ook kan verkrijgen door de andere levels op drie sterren te halen.

Net als vorige delen heeft Angry Birds Space opnieuw zestig levels als je het spel downloadt en ook nu staan je als speler regelmatig gratis updates te wachten. Daar is het ditmaal echter niet bij gebleven. Middels een in-app aankoop van 79 cent kan je dertig extra Danger Zone-levels kopen. Ontwikkelaar Rovio Mobile noemt het dertig van de meest moeilijke Angry Birds-levels ooit. Je komt er al snel echter waarom, als je het eerste level gratis probeert.

Downloaden: Angry Birds Space (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2012, 10:56
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.