Garmin navigatie-apps krijgen openbaar vervoer-informatie

De navigatie-apps Garmin Western Europe en Navigon Benelux en Navigon Europa hebben dezelfde behandeling gehad: ze zijn nu alledrie uitgerust met in-app aankoopbare informatie over het openbaar vervoer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Garmin navigatie-app iPhone urban guidance openbaar vervoerVorige week kregen de navigatie-apps van Navigon al de nieuwe Urban Guidance-functie voor voetgangers. Nu zijn ook de navigatie-apps van moederbedrijf Garmin aangepast. Via een in-app aankoop van €2,99 kom je in bezit van de extra functie, die informatie voor openbaar vervoer en voetgangers toevoegt. Je wordt gewezen op trams, bussen, metro’s en vervoer over het water. Daarmee springen de navigatie-apps in op het ontbreken van openbaar vervoer-informatie in Apple Maps.

Zoals bekend is in iOS 6 niet langer Google Maps aanwezig, maar moet je gebruik maken van Apple’s eigen Maps-applicatie. Daarin ontbreken openbaar vervoer en Street View. Het wordt daardoor lastiger om als voetganger te navigeren. De navigatie-apps Garmin Western Europe en Navigon Benelux/Europa vullen het gat, ook buiten de landsgrenzen. Ze gaan daarmee verder dan lokale apps zoals 9292.

Garmin heeft nog meer toevoegingen gedaan aan haar applicaties. Zo is er nu een Panorama-view 3D beschikbaar als in-app aankoop. Die toont terreingegevens op de hoogte waarop de NASA ze registreert. Daarnaast is in navolging van de Navigon-apps ook Google Street View geïntroduceerd. Zo zie je bij benadering van je eindbestemming, een beeld van hoe de ‘finish’ er echt uitziet. Ook voordat je de route uitzet, kan je de bestemming in Street View bekijken.

De Navigon-apps kregen zoals gezegd vorige week al de Urban Guidance-functie. Ook voegde Navigon de ‘Last Mile’-functie toe, die ervoor zorgt dat de app overgaat op een loopmodus zodra je de auto uitstapt op de plek van bestemming.

Downloaden Garmin:
Garmin Western Europe (€64,99)

Downloaden Navigon:
Navigon Benelux (€54,99)
Navigon Europa (€69,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2012, 22:05
Categorie Navigatie
Onderwerpen garmin, Navigatie, openbaar vervoer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.