Angry Birds krijgt update, heeft 250 miljoen downloads op alle platforms

Angry Birds heeft vanmorgen een update gekregen naar 1.6.0, waarbij 15 nieuwe levels en een nieuw thema werden geïntroduceerd. Ook is er nu wat meer bekend over het nieuwe platform waar Rovio mee bezig is: Angry Birds Magic. Tot slot heeft het spel nu over alle mobiele platformen gezien meer dan 250 miljoen downloads.

Een tijdje geleden werd al bekend dat ontwikkelaar Rovio bezig was met een update voor hun originele Angry Birds. Dat was ook wel nodig, want de laatste update was alweer van 18 maart. Vanmorgen is de update eindelijk beschikbaar gekomen in versie 1.6.0, genaamd Mining and dining with the burrowing piggies. Met deze update krijgt het spel er met het nieuwe thema 15 nieuwe levels bij, samen met nieuwe juwelen die je moet vinden. Rovio heeft ook aan de “gefrustreerde” medemens gedacht: ze hebben enkele levels aangepast en ook de Mighty Eagle, die in december van vorig jaar werd aangekondigd, is nog steeds aanwezig.

Naast de nieuwe juwelen en nieuwe levels, heeft Rovio ook ‘stalactites‘ toegevoegd in het nieuwe thema. Wanneer je de vogel door deze stalactites schiet, vallen ze naar beneden waar ze dan mogelijk je vijanden uitschakelen. De Mighty Eagle, die in 1.5.0 werd aangekondigd zal ook in de nieuwe levels werken, maar de gebruikelijke limiet van eens per uur is nog steeds geldig.

Verder heeft Angry Birds het aantal downloads in iets meer dan 6 weken bijna verdubbeld van 140 miljoen in mei, naar 250 miljoen enkele dagen geleden. Let wel, dit betreft het aantal downloads op alle mobiele platformen waarop Angry Birds verkrijgbaar is.

Maar we hebben nog meer nieuws voor de Angry Birds-fanatiekelingen. Enkele dagen geleden had TechCrunch een gesprek met de oprichter en een product manager van Rovio, waarbij ze vroegen wat Rovio nog meer voor ons in petto had. Hoewel het bedrijf al in april van dit jaar bekendmaakte bezig te zijn met Angry Birds Magic, hebben we er sindsdien niet veel meer over gehoord. Destijds liet Rovio een demo zien op telefoons die een NFC-chip ingebouwd hadden, die op die manier nieuwe levels beschikbaar maakten. In het gesprek met oprichter Peter Vestebacka liet deze doorschemeren dat het beschikbaar zal komen in de huidige Angry Birds games. Naast het NFC-gedeelte van het Magic-platform zal locatie ook een belangrijk onderdeel worden. Je zult dan levels vrijspelen gebaseerd op de locatie waarop je Angry Birds speelt.

Downloaden: Angry Birds (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2011, 15:19
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, downloaden, nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.