Amstel Teamlink iPhone-applicatie gelanceerd (preview)

Amstel Teamlink is een iPhone-applicatie over voetbal: je ziet uitslagen en standen van de KNVB voor amateurteams, maar hebt ook functies voor je eigen team zoals rondje bepalen en wedstrijdverslag tikken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

amstel teamlinkAmstel heeft de iPhone-applicatie Amstel Teamlink uitgebracht, bedoeld voor amateurvoetballers. De applicatie houdt je op de hoogte van de officiële KNVB-standen en -uitslagen van jouw favoriete amateurteams. Je kunt teamgenoten een bericht sturen, wedstrijdverslagen delen en activiteiten plannen. De applicatie is ontwikkeld door M2Mobi en wij kregen alvast een preview.

De applicatie is alleen te gebruiken als je je online registreert op www.teamlink.nl. Dat bleek nog een hele klus, want voordat je kunt beginnen moet je al een amateurteam in gedachten hebben. In elke Nederlandse stad zijn met gemak een stuk of tien, twintig amateurverenigingen te vinden, die vaak ook nog weer zijn onderverdeeld in meerdere zaterdag- en zondagteams.

teamlink grafiekNadat je je als speler of supporter van één van de vele amateurteams hebt aangemeld en je naam, e-mailadres en nog wat andere persoonlijke gegevens zoals geboortedatum en (optioneel) telefoonnummer hebt achtergelaten kan de pret eindelijk beginnen. Samen met drie anderen ben ik nu supporter van ‘Ajax AFC 1 zat Ajax’, een zaterdag-amateurteam. Helaas laten de spelers van dit team het afweten (er is alleen een begeleider aanwezig in Teamlink), maar dat mag de pret niet drukken. Gelukkig is het bij zaalvoetbalteam Futsal Annen 1 een stuk gezelliger (zie afbeelding hiernaast): zeven spelers en twee supporters.

Na het inloggen zie je de leden van je team, de stand in de competitie en het wedstrijdschema van het gekozen team. Helaas kun je maar één team tegelijk volgen. Je kunt wel via Meer > Wissel van team naar een ander team overschakelen, maar een nieuw team toevoegen zul je via de desktopbrowser moeten doen. In de applicatie zelf duurt het wisselen van team een paar seconden. Onder Meer vind je ook informatie over je profiel, over de applicatie zelf, een feedbackformulier en veelgestelde vragen. Als extraatje heeft Amstel een draaischijf voor de derde helft in de applicatie laten maken. Hiermee draai je aan een rad om te bepalen welk teamlid een rondje bier moet halen.

Maar het gaat natuurlijk vooral om jouw voetbalteam. Op het tabblad Team zie je de teamleden en supporters, waarbij je voor elke persoon wat aanvullende informatie kunt opvragen, zoals bijnamen, een beschrijving en het aantal gespeelde wedstrijden. Het tabblad Stand geeft de huidige stand in de competitie, maar alleen de nummer 1 en de teams die bij jouw favoriet in de buurt staan. De applicatie geeft aan dat je voor een volledige stand op voetbal.nl moet kijken.

teamteamlink stand teamlink stand teamEr is in de applicatie een grafiek te zien, waaruit je kunt afleiden hoe goed jouw team presteert ten opzichte van de nummer 1 in de competitie. Ook kun je alle uitslagen van jouw team bekijken. Ook nu weer: als je het volledige plaatje wilt zien moet je op internet gaan kijken, want de Teamlink-applicatie geeft alleen de uitslagen en standen van jouw eigen team. Er is per wedstrijd nog wel wat extra informatie op te vragen, bijvoorbeeld informatie over de doelpuntenmakers, man of the match, wedstrijdverslag en voorbeschouwing, maar helaas is dat lang niet bij alle voetbalteams en wedstrijden ingevuld (en je ziet pas na het laden van de betreffende pagina of er überhaupt content aanwezig is).

Amstel Teamlink is eigenlijk vooral interessant voor mensen die actief bij een amateurteam betrokken zijn. Je kunt namelijk per wedstrijd aangeven of je wel of niet aanwezig bent, er is een optie om te bepalen welk teamlid de voetbalkleding moet wassen en wie de spelers naar de uitwedstrijden rijdt. Het draaiwiel kan ook worden gebruikt om te bepalen wie er gaat keepen en wie de pers te woord staat. Als supporter heb je daar misschien niet zoveel aan, maar voor spelers van de honderden amateurteams die Nederland rijk is des te meer.

Downloaden: Amstel Teamlink (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2010, 17:01
Categorieën Amusement, Sport
Onderwerp voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.