PayPal gaat betaalmogelijkheid in iPhone-applicaties aanbieden

PayPal heeft aangekondigd dat ze In App Purchases gaan faciliteren. De website gaat de koopmogelijkheid in het tweede kwartaal in Nederland introduceren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

paypalPayPal gaat op korte termijn betalingen vanuit iPhone- en Android-applicaties faciliteren. Dat zei Dennis van Allemeersch, Country Manager van PayPal Benelux vandaag op een bijeenkomst in Amsterdam. Van Allemeersch: “We hebben hiervoor een manier gevonden. Het is al rond, Apple vindt het goed”. De betaalmethode komt in het tweede kwartaal beschikbaar in applicaties. Het idee is dat je aankopen binnen applicaties en websites kunt doen, door in te loggen met je PayPal-account. In eerste instantie komen de betalingen beschikbaar in Nederland, Frankrijk, Italië, UK, VS, Canada en Australië.

PayPal In App PaymentIn Amsterdam vond vandaag voor de vijfde keer Social Media Club plaats, een maandelijkse bijeenkomst voor mensen die zakelijk meer met sociale media willen doen. Thema was dit keer mobiel betalen en daarom vond de bijeenkomst plaats op het hoofdkantoor van PayPal Benelux in Amsterdam. De In App Purchases komen beschikbaar op iPhone en Android. Overigens verwacht Country Manager Dennis van Allemeersch dat dit juist bij Android een grote vlucht gaat nemen: “De Android-applicaties zijn voor In App Purchases nog belangrijker dan de iPhone.” Het punt waarop er evenveel iPhones als Android-applicaties in omloop zijn is al bijna bereikt. Bovendien speelt mee dat op Android-gebruikers gebonden zijn aan Google Checkout. Bij PayPal kun je met een gewone bankrekening betalen en hoef je vooraf geen tegoed te storten.

Voor alle duidelijkheid: het wordt niet mogelijk om aankopen in de Android Market te doen met PayPal, alleen aankopen binnen apps zoals de In App Purchases van Apple.

During an informal meeting at PayPal’s Amsterdam based headquarters, PayPal has announced that they will facilitate In App Purchases in iPhone and Android applications. According to Benelux Country Manager Dennis van Allermeersch, PayPal came up with a solution that is acceptable to Apple: “We have found a way, Apple is OK with it.” The alternative In App payment method will be available from 2nd quarter 2010. US, Canada, UK, France, Italy, The Netherlands and Australia will be first in offering this new payment solution.

PayPal In App PaymentThe In App Payment service was announced at a meeting of Social Media Club in Amsterdam. In App Purchases will be available on mobile websites and in iPhone and Android applications>.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.