AmpliTube iRig: versterker voor je iPhone

IK Multimedia, bekend van Groovemaker, komt met een nieuwe muziek-app voor de iPhone. AmpliTube iRig verandert je iPhone in een versterker voor je gitaar.

iRigIK Multimedia heeft vandaag de AmpliTube iRig aangekondigd. De iRig is een apparaatje dat, in combinatie met AmpliTube voor de iPhone, je iPhone verandert in een versterker voor gitaren met speciale effecten. Het apparaat heeft een 1/4 inch plug-in voor je (bas)gitaar en een normale plug-in voor je speakers of koptelefoon. IK Multimedia is ook de maker van de dj-applicatie Groovemaker, die al in de App Store te vinden is.

IK Multimedia Production staat internationaal bekend om haar muzieksoftware. Het bedrijf bracht al verschillende producten en software uit voor consument en professionals. AmpliTude voor iPhone komt, net als Groovemaker, in meerdere versies in de AppStore:

  • AmpliTube Free: twee stompboxen (dat zijn voetpedalen), een versterker en twee microfoons
  • AmpliTube LE: vier stompboxen, een versterker en twee microfoons, €2,39
  • AmpliTube Full: tien stompboxen, vijf versterkers en twee microfoons, €15,99

Er zijn vijf versterkers, variërend van crunch tot metal. De stompboxen hebben in totaal tien effecten, elk met hun eigen geluid. Voor de Free en LE-versie kun je door middel van in-app purchase meerdere versterkers en stompboxen aan je collectie toevoegen. Naast de iPhone software moet je ook een iRig aanschaffen. Deze zal €29,99 gaan kosten en is via de webstore van IK Multimedia te verkrijgen. Verder heb je de mogelijkheid om songs te importeren en met ze mee te spelen. In totaal kun je 36 real-time effecten creëren, opslaan en afspelen. Overigens is AmpliTube momenteel nog niet in de App Store te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2010, 12:55
Categorieën Geneeskunde, Muziek
Onderwerp versterker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.