AmpliTube Fender: iPad aansluiten op je gitaar

IK Multimedia heeft samen met Fender een aantal effectunits voor gitaristen vertaald naar een iPad-applicatie.

AmpliTube FenderSommige muzikanten zweren bij het bekende merk Fender. Het staat vooral bekend om zijn gitaren. Heb je een Fender-gitaar en ben je in het bezit van een iRig om je gitaar op je iPad aan te sluiten, dan kun je voortaan AmpliTube Fender als effectenunit gebruiken. De applicatie is gemaakt door IK Multimedia, die de iRig hebben gemaakt en al een ‘gewone’ AmpliTube-app hebben, in samenspraak met Fender.

Met de AmpliTube Fender kun je allerlei effecten op je gitaarsound toepassen en meteen opnemen wat je speelt. De applicatie bevat verschillende soorten ‘Stomps’ en ‘Amps’ die gebaseerd zijn op echte Fender-producten. Je kunt ze koppelen en inregelen en vervolgens jouw settings opslaan. Als je gaat spelen kun je eventueel een nummer uit je iPod-applicatie starten en daarmee meespelen.

De applicatie bevat standaard een recorder met één kanaal, maar mocht je de behoefte hebben aan meerdere kanalen, dan kun je via een in-app purchase een multitrack recorder kopen met acht kanalen. Ben je al in het bezit van de gewone AmpliTube-app, dan is het mogelijk om de Fender-onderdelen binnen die applicatie te downloaden via een in-app purchase.

Downloaden: AmpliTube Fender™ for iPad (€11,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2011, 23:44
Categorie Muziek
Onderwerpen gitaar, ik multimedia, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.