TypeTool voor iPhone: gemaakt met de Photoshop Touch SDK

Type Tool is een van de eerste iPhone-apps die met de Photoshop Touch SDK is uitgebracht. Met dit tool kun je als ontwikkelaar ontdekken hoe bepaalde lettertypes op het scherm lijken en daarna alles exporteren naar Photoshop op de desktop.

type toolAdobe bracht eerder deze maand de Photoshop Touch SDK uit, waarmee ontwikkelaar mobiele apps kunnen bouwen die een koppeling hebben met de desktopversie van Photoshop. Adobe maakte zelf drie desktop-apps (Nav, Eazel en Color Lava) om de mogelijkheden te demonstreren. Maar externe ontwikkelaars kunnen er ook mee aan de slag en de eerste apps zijn al beschikbaar. Zoals TypeTool, een app waarmee iOS-ontwikkelaars makkelijker het juiste lettertype voor hun app kunnen kiezen. In TypeTool vind je een ‘Size Chart’ waarmee je precies kunt zien hoe leesbaar een bepaalde lettergrootte op het scherm uitvalt.

Je kunt dan precies zien of een bepaalde lettergrootte nog wel goed leesbaar is. Elk font is te bekijken in een lettergrootte tussen 9 en 32 punten. Op het tabblad ‘Typesetter’ kies je een gebruikersinterface met verschillende lettertypes en fontgroottes. Je kunt dan precies zien of bepaalde lettertypes goed bij elkaar passen. Ben je klaar, dan moest je voorheen de gekozen lettertypes in een tekstdocumentje naar jezelf mailen. Maar dankzij de Photoshop Touch SDK is er nu een directe koppeling met Photoshop op de desktop mogelijk. Je kunt de configuratie meteen naar Photoshop sturen, waarbij je een document te zien krijgt waarin de gekozen fonts en fontgroottes zijn opgenomen. Vervolgens kun je je eigen tekst en design eraan toevoegen of de instellingen kopiëren naar een bestaand Photoshop-document. Dit alles werkt alleen als je Photoshop 12.0.4 of hoger hebt en zowel iPhone als computer op het zelfde (draadloze) netwerk zijn aangemeld. Mogelijk komt er ook nog een iPad-app.

Downloaden: TypeTool (€2,39)

type tool

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2011, 16:01
Categorie Diensten
Onderwerpen adobe, photoshop, typen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.