Airport City HD: bouw een luchthaven en een stad

Airport City HD is een nieuwe game, waarin je een luchthaven moet opbouwen en een stad eromheen moet creëren. De game lijkt op Pocket Planes, maar is meer gericht op de wisselwerking tussen stad en luchthaven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

airport city hdBen je gek op Pocket Planes, dan is Airport City HD misschien ook wat voor je. Je begint daarbij met het bouwen van een internationale luchthaven en probeer daarna een stad er omheen te bouwen. Dat is niet de meest logische volgorde, maar in een spelletje kun je je eigen fantasiewereld creëren. Airport City HD is niet een kloon van Pocket Planes. De pixelstijl zul je hier niet tegenkomen en het accent ligt ook meer op het bouwen rondom de luchthaven, dan het plannen van vluchten.


De stad moet de passagiers, het geld en de brandstof leveren om de luchthaven draaiend te houden. Tegelijk helpt de luchthaven de stad aan bezoekers. Zitten er bekende artiesten en VIP’s tussen, dan neemt het belang van jouw stad toe. Het gaat in Airport City HD dus vooral om de wisselwerking tussen stad en luchthaven. Er is bij deze game veel aandacht besteed aan de graphics en de geluidseffecten. Een iPhone-versie is er nog niet en scores vind je terug in Game Center.

Downloaden: Airport City HD (gratis – in app-aankopen vereist om te kunnen spelen)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.