Air Recorder: opnemen en tegelijk muziek afspelen op de iPhone

De gratis iPhone-app Air Recorder van Roland laat je opnames maken met de iPhone of iPod touch terwijl de muziek op het apparaat gewoon doorspeelt. Zo kan je een opname maken door een microfoon of instrument aan te sluiten.

Air Recorder van Roland iPhone headerRoland, bekend van verschillende soorten muziekinstrumenten, heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee je in hoge kwaliteit geluidsopnames kan maken met je telefoon. Nu is dat niet zo bijzonder, maar in deze applicatie kan je ook gewoon je iPhone-muziek blijven afspelen terwijl je zelf opneemt. Het muziekspoor speelt zacht door terwijl jij een tekst inspreekt, zingt met een op de iPhone aangesloten microfoon of meespeelt op een instrument.

Air Recorder opnemen tijdens muziekAir Recorder is vooral geschikt voor mensen die graag hun eigen muziekopname maken. In een externe help-PDF zie je hoe je een Roland-instrument aansluit op de app. Een microfoon aansluiten wijst zich vanzelf. Je kan in de app aangeven of je wilt dat de opname meteen begint met het starten van de muziek of niet, en je kan instellen dat de app alleen jouw deel opneemt en niet de muziek die de iPhone zelf nog zacht laat horen. Door de grote ronde middencirkel te draaien, geef je aan hoe luid jouw inbreng wordt opgenomen.

De muziekspeler blijft bovenin beeld staan terwijl je opneemt en kan nog volledig bediend worden. Behalve een nummer te pauzeren of over te slaan, kan je ook instellen dat een nummer niet herhaald wordt, wel herhaald wordt tussen twee markers die je zelf instelt in de afspeelbalk, dat een nummer herhaalt of dat de volgende opname automatisch start bij het volgende nummer.

Air Recorder markeerders in muziekElke opname wordt automatisch opgeslagen in de app en kan je vervolgens ook weer inladen in de speler. Daarnaast kan je de opnames kopiëren naar apps die overweg kunnen met geplakte geluidsbestanden – zoals bijvoorbeeld Apple’s GarageBand – en je kan bestanden overhevelen naar bijvoorbeeld Evernote en Dropbox. Je kan audio opslaan als .wav-bestand of als .aac.

Air Recorder ziet er prachtig uit en communiceert handig met kleuren. Inactief is de app oranje, tijdens alleen afspelen groen en tijdens het opnemen rood. Er is ook wat te klagen: we merken bij het gebruiken van de app dat het volume, met wat we ook doen in de toepassing, opeens helemaal kan wegvallen. Pas als we de app volledig afsluiten via de multitask-bar, krijgen we het normale volume weer terug. Last but not least kunnen liedjes met DRM-beveiliging niet worden afgespeeld tijdens een opname, om illegaal gebruik ervan te voorkomen.

Downloaden: Air Recorder (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2012, 21:30
Categorie Muziek
Onderwerpen garageband, microfoon, muziek, opname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.