Agenda Calendar voor iPhone is binnenkort klaar voor 2012

Agenda Calendar is een app die de standaardagenda van de iPhone vervangt. Er is veel aandacht besteed aan het simpele uiterlijk en de overzichtelijkheid, maar 2012 is de ontwikkelaar vergeten.

agenda calendar iconAgenda Calendar is een app voor mensen die een overzichtelijke en minimalistische agenda zoeken. Eerder was er al de app Calvetica, die ook in een gratis variant te krijgen is. Agenda Calendar kiest voor ongeveer hetzelfde uiterlijk, met een overzicht van jaar, maand, week en dag. De agenda herkent adressen en telefoonnummers en maakt er linkjes van, waarop je kunt tikken. Ook handig is dat je met vingerbewegingen snel door de agenda kunt bladeren. Agenda Calendar heeft net een update gekregen naar versie 1.1.

De standaardagenda van de iPhone is niet echt overzichtelijk. Te druk, niet gebruiksvriendelijk genoeg… de ontwikkelaar van Agenda Calendar beweert iets beters te hebben gemaakt. De app is geïntegreerd met je iOS-agenda en synchroniseert met Google Calendar, Microsoft Exchange, MobileMe en dergelijke. Er is gekozen voor een mooi en ‘clean’ design, zodat je alleen de relevante informatie in beeld krijgt. Schakel je van de dag- naar afspraakweergave, dan komt de eerstvolgende afspraak meteen in beeld. De app is snel en met één hand te bedienen. Door te swipen blader je door de verschillende weergaves. Door op en neer te scrollen zie je toekomstige en reeds verstreken afspraken. In versie 1.1 zijn meerdere verbeteringen doorgevoerd, zoals het uitschakelen van maand- en dagstippen in de agenda (zogenaamde ‘event dots’).

agenda calendarBovendien is de app voor Europese gebruikers een stuk bruikbaarder geworden, omdat er een 24 uurs klok is toegevoegd. De week begint ook niet meer op zondag (zoals de Amerikanen graag zien), maar op maandag als je dat wilt. Het appicoon is ook vernieuwd. In versie 1.2 staan twee verbeteringen gepland: sneller aanmaken van nieuwe afspraken en (bijna ongelooflijk): ondersteuning voor 2012. Het is misschien wat moeilijk te geloven, maar de ontwikkelaar was vergeten om de app geschikt te maken voor meerdere jaren. Binnenkort kun je dus pas de schoolvakanties voor 2012 invullen.

Downloaden: Agenda Calendar (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2011, 23:26
Categorie Productiviteit
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.