24symbols is een digitale bibliotheek voor iPad-boeken

24symbols is een nieuwe aanbieder van ebooks, die binnenkort een iPad-app uitbrengt. Je kunt gratis of tegen een vergoeding boeken lezen op je computer of iPad.

24symbolsSpotify is als muziekdienst goed ontvangen. Je betaalt een vast bedrag per maand en kunt daarna onbeperkt muziek uit de collectie beluisteren. Het idee is een beetje hetzelfde als de openbare bibliotheek: je neemt een jaarabonnement en mag daarna continu boeken lenen. Zo kun je op jaarbasis een enorme hoeveelheid boeken lezen, zolang je maar niet meer dan ca. 10 stuks tegelijk in huis haalt. Alleen zijn de openbare bibliotheken nog niet zover dat het lenen van digitale boeken net zo makkelijk is als Spotify. De collectie draait nog vooral rond papieren boeken. De nieuwe dienst 24signals probeert daarom het gat te vullen.

24symbols is een tijdlang in gesloten beta geweest, maar is nu geopend voor iedereen. Je krijgt on-demand toegang tot allerlei populaire boeken. Aanvankelijk zullen er 1.000 titels beschikbaar zijn, zowel klassieke als actuele boeken. Je logt in, kiest een boek en kunt meteen beginnen te lezen. Er zijn geen beperkingen: je kunt elke titel die je wilt openen, desnoods 100 stuks op een dag.

24symbols wordt gemaakt door een Spaans bedrijf. De oplossing is nu nog browsergebaseerd, maar er komt over een paar dagen een iPad-applciatie aan. iPhone- en Android-apps zijn nog in de maak. Er is een freemium-aanbod met advertenties, maar je kunt ook voor €9,99 een advertentieloos maandabonnement, voor €19,99 een kwartaalabonnement of voor €59,99 een jaarabonnement afsluiten. Uitgevers krijgen geld op basis van het aantal pagina’s dat is gelezen, in verhouding tot het totale aantal gelezen pagina’s. Dankzij Facebook-integratie kun je je vrienden vragen wat je nu weer eens zult gaan lezen.

Zelf proberen: 24symbols

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2011, 17:13
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.