Kindle nog steeds op iPad ondanks overtreding in-app purchases

Kindle en Kobo eBooks verkopen nog steeds hun boeken via een eigen betalingssysteem en worden gedoogd in de App Store. Ondanks overtreding van Apple's beleid van in-app aankopen.

Apple iPad versus Amazon KindleApple ligt sinds een paar maanden overhoop met grote uitgevers van kranten- en magazines: op 30 juni moesten alle aankopen die in applicaties gedaan kunnen worden, in-app purchases zijn. Bedrijven die de deadline niet haalden, konden rekenen op het verdwijnen van hun applicatie uit de App Store. Maar vandaag, op 4 juli, is bijvoorbeeld de digitale boekenwinkel Kindle nog steeds op de iPad te downloaden. Ziet Apple af van haar eigen beleid?

Al vanaf het einde van vorig jaar is het hommeles tussen uitgevers en Apple omtrent haar aankoopbeleid op de iPad. Het bedrijf uit Cupertino kondigde toen al aan dat alle aankopen die binnen een applicatie te doen zijn, via Apple zelf moeten lopen. Verkoop via andere kanalen is wel toegestaan, maar alleen voor dezelfde prijs die je ook in de App Store betaalt. Op iPadclub waren de afgelopen maanden behoorlijk wat verhalen te lezen over uitgevers die overstag gingen, of hun poot stijf hielden en zelf met een heel ander concept op de proppen kwamen. Zo omzeilde Playboy Magazine de App Store en stapte ze over op een HTML5-magazine en een verkoop van losse nummers op een webpagina.

Behalve Amazon’s Kindle zijn ook Kobo eBooks en ook Zinio Magazine Newsstand & Reader nog in de App Store te vinden. Alledrie bieden ze magazines of boeken aan buiten de regels van Apple om. Het lijkt erop dat er wat soepeler wordt omgesprongen met de aanbieders van de boeken. Dat is misschien ook niet zo gek vanuit Apple gezien, want e-books lezen is een van de voornaamste bezigheden op de iPad. Maar inconsequent is het wel. Het is de vraag hoe dit verhaal zich zal vervolgen.

Via iPhonefreak

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2011, 13:33
Categorie Kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.