Adobe VideoBite: nieuwe iPhone-app om korte videofilmpjes te maken

Adobe VideoBite is een nieuwe video-app van Adobe, waarmee je korte filmpjes op de iPhone kunt bewerken en samenvoegen tot een korte clip.

adobe videobite icoonAdobe heeft een nieuwe iPhone-app uitgebracht. Adobe VideoBite is een app waarmee je korte filmpjes kunt maken door clips te combineren. Toen we onlangs over de soortgelijke app Montaj schreven, bleek er best belangstelling voor een dergelijke app. Montaj is helaas wat moeilijk te bemachtigen, omdat de app alleen in de Amerikaanse App Store is verschenen. Gelukkig is dat bij Adobe VideoBite een stuk beter geregeld: die is verkrijgbaar in de Nederlandse, Belgische en diverse andere App Stores. Het idee achter VideoBite is dat het bewerken van video’s tot een minimum aan stappen wordt beperkt.

adobe videobite iphoneJe kunt vanuit VideoBite de video opnemen, bewerken en meteen delen. Het verschil met het pas uitgebrachte app Vine is dat het bij Vine draait om het delen van videoclipjes via sociale netwerken, terwijl het bij Adobe VideoBite gaat om het bewerken van video’s. VideoBite werkt als volgt: je maakt een filmpje, geeft de hoogtepunten aan door op het hartje te tappen en VideoBite maakt er een compilatie van. Je kunt ook bestaande filmpjes van je camerarol samenvoegen. Je kunt zelf de volgorde van de gekozen clips bepalen. De gemaakte filmpjes sla je op in je camerarol of deel je op Facebook.

Omdat je zelf de fragmenten uitkiest heb je meer invloed op de stukjes die in de uiteindelijke film terechtkomen. Toch is het vooral de ‘zoveelste’ app waarmee je video’s op de iPhone kunt bewerken. Geen radicale afrader, maar ook niet eentje die er met unieke functies uitspringt.

Downloaden: Adobe VideoBite (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2013, 20:02
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen adobe, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.