Adobe kondigt Kuler-app aan en maakt Adobe Ideas gratis

Adobe heeft een iPhone-app voor Kuler aangekondigd, bedoeld voor het maken van kleurenthema's. De Adobe Ideas-app wordt binnenkort gratis.

adobe kuler iphoneAdobe heeft vanavond een hoop nieuwe producten aangekondigd, waaronder een update voor de designtools van Creative Cloud. Voor iPhone-gebruikers was er ook interessant nieuws: er komt een iPhone-app voor Kuler en de Adobe Ideas-app is voortaan helemaal gratis. Kuler is bedoeld voor het maken van kleurthema’s. Het was al te gebruiken als webdienst, maar er komt nu ook een iPhone-app aan. Via Twitter en Facebook gaat Adobe gebruikers waarschuwen zodra de iPhone-app beschikbaar komt.

Adobe Kuler: kleurthema’s maken

Adobe-evangelist Rufus Deuchler legt in een filmpje hieronder uit hoe het werkt. De kleurenthema’s die je met de Kuler-app voor iPhone maakt kun je exporteren naar Illustrator CC (CC staat voor: Creative Cloud). Vanuit de app heb je toegang tot de Sync Color-functies een standaard ingestelde kleurmodes. Zo wordt het makkelijker om een bepaald kleurthema samen te stellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor kleurrijke of gedempte tonen. Je kunt ook standaard ingestelde kleurmodes kiezen die een kleurtheorie volgen, zoals Analogous, Triad, Compound en meer.


Video niet zichtbaar? Mogelijk is er een probleem met het formaat waarin de video wordt aangeboden door Adobe. De video is ook te zien op de website van Adobe.

Adobe Ideas: schetsen op iPhone en iPad

adobe ideasAdobe heeft ook iets te melden over de schetsapp Adobe Ideas. De app (nu nog €8,99) zal binnenkort gratis worden aangeboden. Adobe Ideas krijgt bovendien nieuwe kleurenthema’s, integratie met Kuler, een functie om favoriete penselen in te stellen en verbeterde nauwkeurigheid bij het tekenen. En goed nieuws voor mensen die het liefst alles willen delen: de sociale netwerkfuncties zijn uitgebreid. Op het moment van schrijven was Adobe Ideas nog niet gratis geworden.

Adobe Ideas is een digitaal schetsboek, waarmee je kunt tekenen in vectorformaat. Als je lid bent van Creative Cloud kun je je projecten ook vanuit Adobe Ideas synchroniseren met de online opslagruimte. Vervolgens kun je ze in Illustrator op de desktop verder bewerken.

Adobe kondigde ook twee accessoires voor de iPad aan: de Mighty-stylus en Napoleon-lineaal. Dit zijn nog productideeën en nog geen accessoires die je in de winkel kunt kopen.

Downloaden:

  • Kuler (binnenkort beschikbaar, iPhone)
  • Adobe Ideas (binnenkort gratis, nu nog €8,99, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2013, 22:06
Categorie Productiviteit
Onderwerp adobe

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.