Adobe Echosign voor iPad: documenten signeren

Adobe Echosign is een oplossing om elektronische documenten te signeren. De handtekening kan ingetypt of getekend worden met een stylus.

adobe-echosignEchoSign is een bedrijf dat afgelopen zomer door Adobe werd overgenomen. Inmiddels heeft het geleid tot een iOS-app, die vanaf vannacht in de App Store te vinden is. Adobe Echosign is een app waarmee je documenten kunt ondertekenen met behulp van een eSignature. Je kunt ook de ondertekende documenten bekijken en beheren. Bovendien heb je keuze uit een handgeschreven handtekening (met een stylus) of een ingetikte eSignature waar je authenticatie voor hebt gekregen. Echosign zorgt ervoor dat je geen documenten meer hoeft te printen en heen en weer te faxen als meerdere mensen een handtekening op een contract moeten zetten. Vooral voor mensen die internationaal met meerdere partners werken, is dat handig.

Je hoeft daardoor namelijk ook niet meer documenten met handgeschreven handtekening te scannen. Alle documenten kunnen worden opgeslagen als PDF. Vervolgens kun je ze uploaden naar de EchoSign-server, waar je bepaalde velden kunt invullen.

adobe-echosign-ipadEr hoort ook een webgebaseerde dashboard bij, waarmee je de status van je documenten realtime kunt zien. Ook kun je automatisch kopieën van documenten doorsturen, bijvoorbeeld naar de persoon die voor jou de administratie doet. De gratis app zorgt ervoor dat je ook op vakantie en ver weg van je computer gewoon documenten binnen kunt krijgen, signeren en verwerken.

Je hebt een gratis EchoSign-account nodig om gebruik te maken van de app. Alle iOS-apparaten met iOS 3.2 of hoger worden ondersteund. Voor het zetten van handtekeningen op de desktop kun je ook Adobe’s Acrobat-software gebruiken. eSignature voldoet aan de Federal ESIGN Act, de UETA en de Electronic Commerce Directive. Er zitten beveiligingsmaatregelen in om te voorkomen dat mensen ongeautoriseerde handtekeningen kunnen zetten.

Downloaden: Adobe Echosign (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2011, 11:44
Categorie Zakelijk
Onderwerp adobe

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.