Adobe Carousel fotografie-app nu te downloaden

Adobe Carousel is nu verkrijgbaar in de App Store. De iPhone- en iPad-app zijn gratis te krijgen, maar je moet wel een abonnement afsluiten na de proefperiode van 30 dagen. De foto's die je maakt verschijnen meteen op alle apparaten die je gebruikt.

adobe-carouselAdobe heeft de universele iOS-app voor Adobe Carousel beschikbaar gesteld. Het gaat om een fotodienst, waarbij je vanaf elk apparaat toegang krijgt tot je fotocollectie. Adobe Carousel probeert zich van de Fotostream van iCloud te onderscheiden, door alle foto’s beschikbaar te stellen. Bij Fotostream worden alleen de laatste 1000 foto’s op je iOS-toestel getoond. Er zit wel een prijs aan vast: je betaalt $60 per jaar of $6 per maand.

Dit zijn de introductieprijzen, want later gaan die prijzen omhoog naar $99 per jaar en $10 per maand. Adobe Carousel bevat ook fotobewerkingsfuncties, zoals je uit Adobe Lightroom kent. Wat ook handig is, is dat je de hele familie kunt laten meekijken door je fotobibliotheek te delen met vrienden en bekenden. Anderen kunnen bijdrages leveren door foto’s toe te voegen en te stemmen op favorieten.

adobe carousel iphone fotoWil je het eens proberen, dan kun je 30 dagen testen, voordat je de portemonnee moet trekken. De dienst werd in september al aangekondigd en is geschikt voor Mac, Windows, iOS en Android. Het werkt als volgt: je voegt foto’s toe aan de Adobe Carousel-app op je iPad, iPhone of Mac en ze verschijnen automatisch op elk ander apparaat. Je kunt de foto’s bijsnijden, roteren, de belichting aanpassen en andere correcties maken of een filter toepassen. Vervolgens kun je de foto’s in een bibliotheek plaatsen, die je met anderen kunt delen. Je nodigt familie en vrienden uit en zij kunnen daarna via hun eigen Adobe Carousel-app meekijken en favorieten markeren, zodat anderen meteen de populairste foto’s in beeld krijgen. Mooie foto’s kun je delen vanaf je iPhone of iPad via Twitter, Facebook en Tumblr. Heeft je toestel een camera (dus iPhone of iPad 2), dan kun je ook meteen vanuit de app een foto maken, die meteen in je fotobibliotheek verschijnt. Wel oppassen met té intieme privéfoto’s dus, als je van plan bent om alle foto’s in je bibliotheek meteen te delen.

Downloaden: Adobe Carousel (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2011, 13:46
Categorie Fotografie en video
Onderwerp adobe

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.