Adobe brengt foto-app Adobe Carousel voor iPad uit

Adobe heeft de Carousel-app voor de iPad en iPhone uitgebracht. Met deze app kun je foto's delen met familie en vrienden, waarbij je altijd toegang hebt tot je complete fotocollectie, vanaf al je apparaten.

adobe-carouselAdobe heeft een app uitgebracht waarmee je je foto’s kunt beheren. Adobe Carousel heeft als voordeel, dat al je foto’s via al je apparaten beschikbaar zijn. Apple biedt via Fotostream ook de mogelijkheid om je foto’s op meerdere apparaten beschikbaar te maken, maar die omvat niet meer dan 1.000 foto’s. De dienst van Adobe heeft die beperking niet, maar kost wel geld. Ter introductie betaal je 60 dollar per jaar of 6 dollar per maand. Na de introductieperiode gaat de prijs omhoog naar 99 dollar per jaar of 10 dollar per maand.

adobe-carousel-fotoDe iOS-app die Adobe nu heeft uitgebracht voor Adobe Carousel is universeel. Het gaat om een fotodienst waarmee je foto’s kunt uploaden en bewerken. Ook handig is dat je albums kan delen met vrienden en familie. Je maakt hiervoor een gedeeld album aan, waar anderen aan bij kunnen dragen. Ze kunnen bijvoorbeeld stemmen op favorieten, zodat anderen meteen de mooiste foto’s kunnen herkennen. Adobe Carousel werd in september al aangekondigd en is geschikt voor Mac, Windows, iPhone/iPad en Android. Foto’s die je via één van de apps toevoegt verschijnen ook op de andere apparaten. Je kunt vervolgens de foto’s bijsnijden, roteren, de belichting aanpassen en andere correcties toepassen. Ook filters zijn aanwezig. De foto’s die je in de bibliotheek plaatst, zijn ook voor anderen zichtbaar, als je ze hebt gedeeld. Een andere mogelijkheid is om mooie foto’s te delen vanaf je iPhone of iPad via Twitter, Facebook en Tumblr. Heb je een iPad 2 of een iPhone, dan kun je ook rechtstreeks vanuit de app een foto maken en met anderen delen.

Downloaden: Adobe Carousel (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2011, 14:40
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.