AceMusic: universele muziekspeler voor de iPhone tijdelijk gratis

De iPhone-app AceMusic maakt het mogelijk om muziekbestanden met verschillende bestandsformaten op je iPhone af te spelen. Onder andere MP3, WMA, OGG, FLAC, FLV, RM, ACC en APE zijn af te spelen met de app.

AceMusicDe iPhone-app AceMusic is van de makers van AcePlayer, een video-applicatie waarmee je nagenoeg ieder videoformaat kunt afspelen. AceMusic lijkt qua functionaliteit op zijn voorganger, maar laat je in plaats van video’s juist muziek van verschillende bestandsformaten op verschillende plekken opslaan en draaien. Hierdoor hoef je niet langer je muziek eerst in de iTunes-bibliotheek te zetten, waarin een aantal formaten niet worden ondersteund. De app kost normaal gesproken 79 eurocent, maar is tijdelijk gratis verkrijgbaar.

Je kunt AceMusic gebruiken om onder andere MP3, WMA, RM, ACC, OGG, APE, FLAC en FLV-bestanden af te spelen. Deze bestanden zet je in de app door de iPhone met een computer te verbinden en via iTunes de bestanden aan de app toe te voegen. Dit doe je door in iTunes je iPhone aan te klikken, naar het tabblad ‘Apps’ te gaan en de app onder ‘Bestandsdeling’ op te zoeken.

Je kunt AceMusic ook gebruiken om muziek te downloaden via een media-server of een FTP-dienst. Een media-server op jouw draadloze netwerk wordt automatisch in de app getoond, waar je hem kunt aanklikken om door de bestanden te bladeren.

AceMusic tekent zich door de alternatieve wijzen om muziek op je iPhone te zetten, maar de muziekspeler van de app is wat mager. Zo moet je door je muziek heenbladeren door op bestandsnaam, -type, -grootte en bewerkingsdatum te sorteren, maar is het niet mogelijk om op artiest of album te zoeken. De metagegevens van een nummer worden namelijk niet in de app getoond.

Downloaden: AceMusic (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2012, 15:47
Categorie Muziek
Onderwerpen mp3, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.