Aanbieding Pro: bijhouden hoeveel je bespaart in de supermarkt

Aanbieding Pro is de betaalde opvolger van de populaire Nederlandse iPhone-app Aanbieding. Hij mist een functie meerdere supers te bekijken.

Mijn Aanbieding Pro boodschappen-appMisschien kan je het typisch Nederlands noemen: een van de eerste succesvolle Nederlandse apps voor de iPhone was een applicatie waarmee je de kortingen bij supermarkten kon zien. Aanbieding, zo luidde de logische naam van ontwikkelaar Syndicate Plus vanaf mei 2009. Die heeft nu, dik vier jaar later een opvolger gekregen. In Aanbieding Pro zie je meteen hoeveel procent je bespaart op de kortingsproducten en de app houd op langere termijn bij hoeveel je hebt bespaard.

Boodschappen vegen

De percentages spelen een grote rol in Aanbieding Pro. Zodra je een supermarkt hebt gekozen, worden de aanbiedingen standaard gesorteerd op hoeveel procent ze zijn afgeprijsd. Met de sorteerknop rechtsboven, kan je ook sorteren op de prijs van het product en wissel je tussen oplopende en aflopende prijs. De belangrijkste vernieuwing in het overzicht is de bediening. Je kan een aanbieding naar links slepen om hem meteen in je boodschappenlijstje te zetten.

In het boodschappenlijstje heb je ook een veegbeweging tot je beschikking. Daarmee verwijder je een item van de lijst, maar niet voordat je een pop-up scherm in beeld krijgt waarin je aangeeft of en hoeveel je van een product hebt gekocht. Alleen door je aankopen te registreren, kan Aanbieding Pro bijhouden hoeveel geld je uiteindelijk hebt bespaard met de app. Het vierde tabblad van de app laat zien hoeveel je totaal hebt bespaard, en net als de kilometerteller op een auto, kan je een andere waarde resetten op momenten dat je dat wilt. Zo kan je periodiek besparen bijhouden.

Aanbieding Pro boodschap gekocht Aanbieding Pro bespaard

Net niet handige zoekfilters

Het is betreurenswaardig dat Aanbieding Pro net als zijn voorganger, niet in staat is om de kortingen van meerdere winkels naar keuze te tonen. Daar kan je geen filter voor instellen, en dat maakt de ‘Pro’ in de titel wel wat pretentieus. Een centraal tabblad doet wel zijn best om die naam te rechtvaardigen. Daarin kan je zoektermen opslaan met de plus-knop rechtsboven en zo zoek je snel naar aanbiedingen met die zoekterm. Bier, vlees en pizza zet de app alvast voor. Tik erop en je ziet alle kortingen van bier… van alle supermarkten. Ook hier ontbreken filters voor supermarkten – en zo krijg je ook te maken met de EMTE, Vomar en Jan Linders terwijl je alleen naar de C1000, Jumbo en Albert Heijn wilt zoeken. Wel kan je de zoekterm zelf behoorlijk specificeren. Syndicate Plus belooft dat de functie aanslaat op 10.000 artikelen, waaronder ook merkproducten.

Winkelzoeker

Aanbieding Pro vist de aanbiedingen van 18 supermarkten in Nederland bij elkaar: Albert Heijn, ALDI, Boni, DEEN, Dekamarkt, C1000, COOP, Dirk/Bas/Digros, EMTE, Hoogvliet, Jan Linders, JUMBO supermarkten, Lidl, Nettorama, PLUS, Poiesz, SPAR en Vomar. Verder is er een winkelzoeker voorhanden in het tabblad Meer, waarbij je kan aangeven in welke omtrek je wilt zoeken. Als de supermarkten in de buurt nou eens worden gekoppeld aan het aanbiedingenoverzicht, is Aanbieding Pro wat ons betreft de naam Pro waard.

Downloaden: Aanbieding Pro (gratis ter introductie, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2013, 13:29
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen aanbieding, albert heijn, boodschappen, c1000, mumbojumbo, supermarkt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.